Vruchtgewassen Tuin en moestuin

Vruchtgewassen

Bij vruchtgewassen denk je al snel aan fruit. En er is soms ook wel eens discussie of deze planten nu groente of fruit zijn. Een vrucht is het gedeelte van de bloem dat zich ontwikkelt na bestuiving. In de keuken gebruiken we de volgende vruchtgewassen in ieder geval als groente in onze gerechten:

Je vindt op deze pagina kweektips voor:

 

Courgette

Courgette is van alle markten thuis in de keuken. Van heerlijk gegrild tot een mooie romige courgettesoep, deze groente is een alleskunner!

Kweektips voor courgette

courgette

Komkommer

De komkommer is een klimplant met ‘hechtranken’ en aan een stengel kunnen wel tientallen vruchten groeien. Met zijn mooie gele bloemen is het een leuke groente voor je moestuin.

Kweektips voor komkommer

komkommer

Pompoen en kalebas

Pompoenen zijn veelzijdige planten. Van heerlijke herfstgerechten tot spannende Halloween maskers: met pompoenen maak je het allemaal.

Kweektips voor pompoen

pompoen

Tomaat

Niets lekkerder dan een zelfgekweekt tomaatje! Maar, tomaten kweken brengt wel een paar uitdagingen met zich mee. De tomaat hoort namelijk bij de gevoelige gewassen.

Kweektips voor tomaat

tomaat

Handige moestuin-downloads

We helpen je graag om jouw moestuin tot een succes te maken. Download de gratis IVN Zaaikalender, het Moestuinplan, handige tips voor verpotten of de instructie voor het insectenhotel.

Alle moestuin-downloads

Ontdek meer over

Deel deze pagina