Over Afdeling Veghel

IVN Afdeling Veghel brengt het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek door mensen middels activiteiten kennis te laten maken met de natuur en landschap in de eigen omgeving…

 

IVN nieuws; project tuinen vergroenen

Nieuw initiatief!

Voorjaar 2024 start IVN Veghel met een initiatief om meer groen in de woonwijk te realiseren door bewoners met een tegeltuin te inspireren om (een deel van) de tuin in te richten met bodembedekkers en makkelijk te onderhouden groen. Hier zijn al verschillende initiatieven voor, zoals Stichting Steenbreek die door Gemeente Meierijstad ook wordt ondersteund.

Het belang voor meer groen in de woonomgeving is groot. Een straat met meer groen is koelen in de zomer en minder koud in de winter. Meer beplanting geeft rust en is goed voor de gezondheid. Met bomen, struiken en bloemen wordt de tuin aantrekkelijk voor vlinders, bijen en vogels. Een ware positieve golf voor de biodiversiteit!

Voor dit project is IVN Veghel op zoek naar mensen met hart voor de natuur, betrokken wijkbewoners die een bijdrage kunnen leveren in de planning of uitvoering van het project.

Belangstelling? Of wil je meer informatie? Klik hier voor het emailadres.

 

Activiteiten

Bekijk alle

Werkgroepen

Soort van de maand

Iedere maand zet IVN Afdeling Veghel een plant, dier of activiteit extra in de schijnwerpers.

Deze maand: Het oranjetipje en de pinkersterbloem

Natuurgebieden

Een kijkje in onze mooie omgeving.