Planten

Met de Flora van Heukels onder de arm, een loepje om je nek en een streeplijst in de hand; zo gaat de plantenwerkgroep het veld in! Niet iedereen hoor …..

De plantenwerkgroep bestaat uit enkele IVN leden die, zodra de avonden lengen en de temperatuur stijgt, bijna wekelijks ’s avonds op pad gaan. De ene weet wat meer (soms veel meer) en de ander wat minder maar het kijken, verwonderen en op naam brengen van de planten is een gezamenlijk doel. En door zo regelmatig op pad te gaan, lukt het toch om ieder jaar weer wat meer plantjes te herkennen.

De werkgroep inventariseert al enkele jaren jaarlijks een gebiedje binnen de gemeente Veghel. Vaak wordt samen met andere werkgroepen geprobeerd om een totale inventarisatie van een gebied te maken (flora en fauna). Dit jaar gaan we een stuk bij de Aa bij Havelt inventariseren.

De plantenwerkgroep geeft haar gegevens door aan het FLORON (floristisch onderzoek Nederland) en omdat de FLORON graag de gegevens per kilometerhok wil hebben, worden er ook dit jaar twee kilometerhokken geïnventariseerd. Het leuke van een hok inventariseren is dat je het gebiedje bijna tot het laatste grassprietje leert kennen (!) ….. Je ziet in je gebiedje de seizoenen langs komen (voorjaarsbloeiers tot planten die pas in de late zomer tot leven komen). En door ieder jaar een ander gebied te inventariseren krijgen we ook een beeld van de ecologie, de samenhang van de planten met de omgeving.

Behalve het inventariseren wordt er één of twee keer per seizoen naar een natuurgebiedje buiten Veghel gegaan; een andere biotoop levert weer nieuwe waarnemingen op.

Heb je ’s avonds een keer zin in een avondwandeling en vind je het leuk om naar plantjes te kijken (je hoeft beslist geen kenner te zijn), loop dan een keer met de plantenwerkgroep mee!

Bent u ook geïnteresseerd, om een keer mee te gaan?
Neem dan contact op (zie onderaan voor contactgegevens).

Waarneming.nl

Kijk ook eens in de Planten fotogalerij

Bent u ook geïnteresseerd, wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Contactgegevens:
Werkgroepen – Planten
Coördinator – Karin Koppen – tel. 0413 – 21 02 16
e-mail: 
info@ivn-veghel.nl