Natuurproject

Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus is besloten om 'Wat schimmelt daar?' extra lang in D'n Nieuwe Hof te laten staan. Schoolbezoeken zijn weer mogelijk vanaf februari 2022.

Het IVN Valkenswaard-Waalre heeft 8 interactieve natuurtentoonstellingen voor de basisschool ontworpen. Deze staan in de regio ook bekend onder de noemer 'scholenproject' of 'natuurproject'.

Op 19 februari 2020 is in Valkenswaard Wat schimmelt daar? feestelijk in gebruik genomen. Daarna komen van bijna alle basisscholen uit Valkenswaard en Waalre klassen op bezoek. Ook scholen van verder weg, zoals uit Westerhoven en Achel (B) komen langs. Hulpouders uit de klassen zorgen voor de begeleiding. Na een inleidende Powerpointserie gaan de kinderen aan de slag op 5 posten. Er wordt verteld, er zijn proefjes en demonstraties, en natuurlijk zijn er ook werkbladen en spelletjes.

project wat schimmelt daar collage

Op Wat schimmelt daar? - voorbereiding begeleiders vind je PDF-bestanden waarin elke post uitgebreid belicht wordt. Begeleiders die helpen bij een klassenbezoek kunnen zich hiermee voorbereiden.

Is de klas op bezoek geweest? Voor groep 5 t/m 8 bieden wij als naverwerking een quiz aan. Mail naar ivn.vawa.internet@gmail.com voor meer informatie.

Voor meer informatie over een bezoek aan ‘Wat schimmelt daar?’: Marie-Louise den Boef, e-mail mldenboef@yahoo.com.

Alle projecten

De acht thema's van de natuurprojecten zijn:

Te huur

Het is mogelijk om de projecten die niet zijn opgesteld in het eigen gebouw voor een bepaalde periode te huren.
Informatie hierover is te verkrijgen bij Wil Koopman, tel. 040-2017955 of e-mail wiljakoopman@onsmail.nl.