Natuurproject

Het IVN Valkenswaard-Waalre heeft 8 interactieve natuurtentoonstellingen voor de basisschool ontworpen. Deze staan in de regio ook bekend onder de noemer 'scholenproject' of 'natuurproject'.

Op 19 februari 2020 wordt in Valkenswaard Wat schimmelt daar? feestelijk in gebruik genomen. In de overige maanden van 2020 komen van bijna alle basisscholen uit Valkenswaard en Waalre klassen op bezoek. Ook scholen van verder weg, zoals uit Westerhoven en Achel (B) komen langs. Hulpouders uit de klassen zorgen voor de begeleiding. Na een inleidende Powerpointserie gaan de kinderen aan de slag op 5 posten. Er wordt verteld, er zijn proefjes en demonstraties, en natuurlijk zijn er ook werkbladen en spelletjes.

project heide 2019 collage

Op deze site vind je na 19 februari PDF-bestanden waarin elke post uitgebreid belicht wordt. Begeleiders die helpen bij een klassenbezoek kunnen zich hiermee voorbereiden, als zij geen tijd hebben om naar een voorbereidingsbijeenkomst te komen.

Is de klas op bezoek geweest? Voor groep 5 t/m 8 bieden wij als naverwerking een quiz aan. Mail naar fanny@vanzon.nu voor meer informatie.

Voor meer informatie over een bezoek aan ‘Wat schimmelt daar?’: Fanny van Zon, e-mail fanny@vanzon.nu.

Alle projecten

De acht thema's van de natuurprojecten zijn:

Te huur

Het is mogelijk om de projecten die niet zijn opgesteld in het eigen gebouw voor een bepaalde periode te huren.
Informatie hierover is te verkrijgen bij Wil Koopman, tel. 040-2017955 of e-mail wiljakoopman@onsmail.nl.