Jeugd IVN groep 11 jaar en ouder

Vanaf najaar 2023 worden de jeugdactiviteiten niet meer voor een vaste groep Jeugd IVN’ers georganiseerd.
De jeugdactiviteiten blijven bestaan maar kunnen als losse activiteit bezocht worden. Soms is voorinschrijving noodzakelijk.

Natuurlijk worden er nog steeds dezelfde leuke en interessante bijeenkomsten gehouden. Bekijk hieronder de verslagen en foto’s van de Jeugd IVN-groep 11 jaar en ouder.

Verslagen van activiteiten

10-04-2022: Binnendag ‘Elementen’

Voor het eerst sinds februari 2020 hebben we op 10 april met het jeugd IVN een ‘Binnendag’ kunnen houden. Jeugdleden en begeleiders van de verschillende groepen ontdekten en probeerden een ochtend lang van alles rondom het thema Elementen (d.w.z. lucht, water, aarde, vuur). Natuurlijk waren we daar na één ochtend niet mee klaar. Het was dan ook een voorproefje voor het kamp dat in juni wordt georganiseerd rondom hetzelfde thema.

Meer foto’s

broodjes bakken

17-19 september 2021: Activiteitenweekend

Seizoen 2021-2022 is begonnen met een activiteitenweekend. Voor alle kinderen en jongeren die al lid van het Jeugd IVN waren, en ook voor aspirant-leden. Het is een heel leuk en interessant weekend geweest; lees het verslag en bekijk de foto’s!

activiteitenweekend Jeugd IVN 2021

6 september 2020: Naar de Malpie

levendbarende hagedisWe hebben op zondag 6 september onze eerste activiteit gehad (in plaats van het kamp). Daarbij hadden we ook taart omdat het IVN 60 jaar bestaat. Heerlijk!
We waren naar de Malpie gegaan om het verschil te zien tussen struikhei en dophei. Tevens wilden we op zoek naar de zonnedauw, naar de klokjesgentiaan en de levendbarende hagedis. En we hadden veel mazzel. Naast geweldig mooi weer hebben we al deze uitdagingen kunnen vinden.
Daarbovenop zagen we ook nog een knalgroene kikker, een zilverreiger en een boomvalk bidden in de lucht om een prooi te vangen die hij even later lekker bovenin een boom op zat te peuzelen.
En we zijn er nog steeds niet uit. Is het nou de roze heide of de paarse heide?

Meer foto’s