Vogelwerkgroep

IVN De Oude IJsselstreek VogelwerkgroepWelkom op de website van de vogelwerkgroep (VWG) van het IVN De Oude IJsselstreek. Via deze website willen wij u in brede zin informeren over de werkgroep, onze activiteiten, de publicaties en andere wetenswaardigheden. De vogelwerkgroep is bedoeld voor actieve en enthousiaste vogelaars, met name in de regio Doetinchem. Wij zijn vooral actief met het tellen van broedvogels, winter- en trekvogels en het verzorgen van excursies en lezingen.

IVN De Oude IJsselstreek VogelwerkgroepKlik op onderstaande links voor alle informatie

 

Waarnemingen kunt u doorgeven via ivnijsselstreek.waarneming.nl

Lees hier het laatste excursieverslag van de ledenexcursie op 22 februari naar het Bergherbos/Montferland. Voor meer verslagen van excursies van onze VWG klik hier.

Volgende activiteiten

Door de huidige coronamaatregelen zijn publieksexcursie onmogelijk. Houd de IVN-website in de gaten voor actuele gegevens. Mogelijk kunnen er later dit jaar weer excursies doorgaan met een (beperkt) aantal deelnemers. Het is mogelijk dat opgeven dan moet via een aanmeldformulier.      

Vanwege COVID-19 is onze vogelcursus voor beginners van het voorjaar 2020 helaas na 2 avonden en excursies gestopt. We wachten even af wanneer het virusgevaar is geweken voor we weer een nieuwe cursus starten. Hieronder zijn nog wel de linken naar de verslagen van de activiteiten die nog wel doorgingen te vinden.

De lessen vonden plaats in 'De Ruumte' van de familie Klein Lebbink aan de Nijmansedijk 20a in Halle, op de dinsdagavond van 19.30 - 22.00 uur.

  • 11 februari - watervogels (lees hier het verslag!)
  • 10 maart  -  bosvogels (lees hier het verslag)
  • 14 april - stads/parkvogels (geannuleerd!)

De excursies vonden plaats op de aansluitende zaterdagochtend, op verschillende locaties in het werkgebied van IVN De Oude IJsselstreek.

  • 15 februari
  • 14 maart (bekijk hier een korte filmimpressie van de excursie)
  • 18 april (geannuleerd!)

De kosten bedroegen € 45,- voor leden van IVN/KNNV en € 50,- voor niet-leden.

Laatste nieuws

Nog geen bijzonderheden in januari. Kijk voor actuele waarnemingen in ons werkgebied op de link 'Actuele waarnemingen' in de infolijst bovenaan deze pagina.

Voor meer informatie over onze werkgroep kun je contact opnemen met:

Coördinator

Marjon van Drongelen
Telefoon:
06 - 16 63 94 75

Of stuur een mailtje naar: 
vogelwerkgroep@ivn-doij.nl