Vogelwerkgroep

IVN De Oude IJsselstreek VogelwerkgroepWelkom op de website van de vogelwerkgroep (VWG) van het IVN De Oude IJsselstreek. Via deze website willen wij u in brede zin informeren over de werkgroep, onze activiteiten, de publicaties en andere wetenswaardigheden. De vogelwerkgroep is bedoeld voor actieve en enthousiaste vogelaars, met name in de regio Doetinchem. Wij zijn vooral actief met het tellen van broedvogels, winter- en trekvogels en het verzorgen van excursies en lezingen.

IVN De Oude IJsselstreek Vogelwerkgroep
Klik op onderstaande links voor alle informatie

 

Waarnemingen kunt u doorgeven via ivnijsselstreek.waarneming.nl

Lees hier het laatste excursieverslag van de ingelaste publieksexcursie op 19 juni in de Rosandse polder en hier van de ledenexcursie op 3 september in de Millingerwaard.

Volgende excursie: vogelwandel-/fietsexcursie Netterden e.o., zaterdag 2 december, 9.00-12.00 uur

Laatste nieuws update

  • 27-09; hoewel niet in ons werkgebied is sinds gisteren een juveniele Steppenkiekendief prachtig te bewonderen in Rouvenen! Hiernaast o.a. paartje Blauwe Kiekendief daar.

  • 27-09; Purperreiger en 2 Slechtvalken t.h.v. Barlham. Doetinchem
     

  • Vogelwerkgroep ondersteunt project Samen voor de Patrijs! ​
    In de gemeente Oude IJsselstreek worden de Patrijs en andere akkervogels geteld door Leden van onze Vogelwerkgroep: info project PatrijsIVN De Oude IJsselstreek Vogelwerkgroep project Patrijs

Voor meer informatie over onze werkgroep kun je contact opnemen met:

Coördinator

Marjon van Drongelen
Telefoon:
06 - 16 63 94 75

Of stuur een mailtje naar: vogelwerkgroep@ivn-doij.nl