ivn gidsen

Afscheid IVN gidsen

de Maasdorpen 12 februari 2023

Als IVN-gids ben je bevoorrecht om mensen rond te leiden in vele mooie gebieden van onze gemeente. Je kunt mensen laten zien wat er te genieten valt aan landschap, planten en dieren.

Vaak maak je mee dat mensen die zelf vaker in een bepaald natuurgebied komen niet wisten dat er bijvoorbeeld een dassenburcht ligt in hun wandelgebied. Maar het is ook andersom: mensen die je rondleidt, kunnen jou kunnen vertellen wat jij weer niet wist. Dus gids zijn is een mooie vrijetijdsbesteding waar je veel van opsteekt en waarin je veel van je kennis kunt delen.

IVN viert dit jaar haar 40 jarig jubileum met allerlei activiteiten, van lezingen en excursies verder weg tot wandelingen met gidsen in deze omgeving. Bij de laatste activiteit, wandelen met een gids, kunnen wij als IVN niet meer gebruik maken van de kennis van enkele oudgedienden uit onze gidsengroep.

Na vele jaren trouwe dienst is een drietal gidsen per 1 januari gestopt met het gidsen in deze omgeving. De reden van stoppen zijn divers, van lichamelijke beperking door de leeftijd tot andere drukke verplichtingen buiten het IVN.
Peter Hammer, Chris Jakobs en Frans Janssen hebben tijdens een bijeenkomst begin 2023 met vlaai en koffie en leuke gesprekken afscheid genomen als gids. Iets wat de rest van de gidsen natuurlijk jammer vindt maar wel begrijpelijk.

Deze gidsen hebben in hun tijd veel wandelingen verzorgd en met hun kennis mensen een mooie wandeling gegeven. Maar de afscheid nemende gidsen hebben deze kennis ook overgebracht naar de nieuwe gidsen in opleiding. Iets waar wij, als nu nog actieve gidsen, hun dankbaar voor zijn.

Zoals dit stukje al begon, gids zijn is een voorrecht en als jezelf dit voorrecht willen ervaren, neem dan contact op met IVN de Maasdorpen. Maar natuurlijk is sowieso iedereen welkom tijdens de vele activiteiten die dit jaar gehouden worden, kijk hiervoor op onze website en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Frans, Peter en Chris, hartelijk dank voor al jullie tijd voor wandelingen en andere activiteiten voor IVN en zoals afgesproken houden wij contact.

Deel deze pagina