Plantenwerkgroep

waterlelies

Coördinator plantenwerkgroep

Joke Bussemakers – jjp.bussemakers@hetnet.nl
+31(0)6 409 19 935
+31(0)77 46 732 64

Lijkt het je leuk om je samen met anderen te verdiepen in de Nederlandse flora en plantengemeenschappen, dan is de Plantenwerkgroep iets voor jou. De werkgroep komt regelmatig samen voor studie en inventarisatie van de flora in zijn natuurlijke omgeving. Wij organiseren cursussen, leuke doe-avonden, excursies en bezoeken interessante tuinen. Ook paddenstoelen krijgen in de herfst volop aandacht. 

excursie Rowekuilen

Alle activiteiten vind je in het jaarprogramma. De activiteiten zijn voor IVN-leden maar ook voor belangstellenden.Ben je IVN-lid en wil je graag meedoen met de Plantenwerkgroep? Dan kun je voor meer informatie contact opnemen met onze coördinator Joke.Als we op pad gaan voor een activiteit carpoolen we vaak. We vertrekken dan vanaf de parkeerplaats hoek Venrayseweg/Kasteellaan te Horst.

Informatie voor de plantenliefhebber

Allerlei informatie kun je bijvoorbeeld op de website “Flora van Nederland” vinden, een waardevolle website voor de liefhebber van wilde planten. Een site boordevol allerlei wetenswaardigheden over planten is “plantaardigheden.nlsoortenbank.nl” is een uitgebreid register met dieren, planten en paddestoelen in Nederland. De provincie Limburg heeft een site met de Limburgse planten en broedvogels per locatieNatuurgegevens provincie Limburg

Dopheide