Werkgroep Activiteiten & Gidsen

 

Regelmatig nemen leden van IVN De Maasdorpen deel aan een natuur- of landschapsgidsencursus. De vereniging beschikt dan ook over diverse gediplomeerde natuur- en landschapsgidsen. Deze gidsen leveren een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de natuureducatieve doelstellingen van de vereniging. Samen vormen zij de werkgroep “Activiteiten & Gidsen”.
De werkgroep Activiteiten & Gidsen organiseert een groot aantal activiteiten met een natuureducatief karakter.
Gidsen

Publieksprogramma

De werkgroep stelt ieder jaar een jaarprogramma samen, dat onder begeleiding van de werkgroep wordt uitgevoerd. Uitgangspunt is minimaal één keer per maand een activiteit te organiseren, toegankelijk voor belangstellenden en leden van de vereniging. Deelname aan deze activiteiten is in beginsel gratis.

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, meld je dan aan voor de activiteitennieuwsbrief van IVN De Maasdorpen.

Begeleide excursies voor groepen op aanvraag

De gediplomeerde gidsen begeleiden excursies op aanvraag van belangstellende groepen. Het is mogelijk onder begeleiding van een natuurgids een van de natuurgebieden in het gebied van de Maasdorpen te bezoeken. Excursie aanvragen

Elke maand een ander natuurgebied wandelen

Elke maand kunt u in steeds weer een ander natuurgebied wandelen onder begeleiding van onze natuurgidsen, bekijk het jaarprogramma voor meer informatie.

Ontwerp van wandel- of fietsroutes al dan niet op aanvraag

GidsenWil je een wandel- of fietsroute in of langs een van de vele mooie natuurgebieden in de regio Horst aan de Maas? De natuurgidsen van IVN De Maasdorpen kennen alle mooie plekjes in de buurt en doen je graag een passend aanbod voor een beschrijving van een route op maat.

Heb je leuke ideeën voor een excursie, cursus of lezing, of wil je meer weten over bepaalde activiteiten, neem dan contact met Ton de coördinator van de werkgroep Activiteiten en Gidsen.

Coördinator: Ton Hagens

Filmstrip AenG