Scharrelkids / Jeugd-Natuurgroep

Jonge natuurliefhebbers, gezocht!

Hou jij er ook zo van om buiten te spelen met andere kinderen?
Vallen vogels, kleine beestjes, mooie kleuren van bladeren, zonnestralen en het weer jou ook altijd op? Ben je nieuwsgierig? En ben je ook nog eens in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar? Dan kun je met ons mee de natuur in!

Wie zijn wij?

Wij zijn vrijwilligers van IVN De Maasdorpen. Velen van jullie kennen ons al vanuit de natuurlessen op school, zoals kriebelbeestjes bekijken, skeletten bestuderen, wandelingen en nog veel meer. IVN is een vrijwilligersorganisatie van jong en oud die graag, net als jij, bezig zijn in de natuur.

Wat gaan we doen?

We gaan met jullie op onderzoek in de natuur. We gaan diersporen volgen en zoeken waar de dieren wonen. We gaan kijken welke vogels er vliegen, wat er onder water leeft, hoe sommige plantjes heten en of je deze misschien wel kan eten. En we gaan op insectenjacht! Soms maken we iets voor thuis zodat je daar ook (nog meer) natuur kan beleven. We gaan planten snoeien en heerlijk met de takken sjouwen. Daar bouwen we er een schuilhut van of een mooie houtwal waar kleine zoogdieren, vogels en insecten zich in kunnen verstoppen. Misschien heb jij ook leuke ideeën om samen te genieten in de natuur!

Wanneer en waar?

We komen op een aantal vrijdagmiddagen van ongeveer 14:45 uur tot 16:45 uur bij elkaar.

Aanmelden / jeuglidmaatschap

Mag je van je ouders meedoen? Laat het ons dan weten en meld je aan per e-mail bij Robbert Hesen
Voor vragen kun je hier ook terecht. In de e-mail graag je naam, leeftijd en adres vermelden, een telefoonnummer en het e-mailadres van je ouders.
Zorg ervoor dat je ouders na een paar keer snuffelen een jeugdlidmaatschap voor je afsluiten. Dan krijg je bijvoorbeeld ook de Kwekker.

Begeleiders

De begeleiding is in handen van ervaren IVN jeugdbegeleiders. Ze zijn allemaal in het bezit van een VOG en we hebben heldere afspraken over omgangsvormen.
Voor extra begeleiding en vervoer hebben we af en toe enkele ouders of opa’s en oma’s nodig. We garanderen een heerlijke middag buiten, waarin we samen met de kinderen bezig zijn in de natuur. Wil je helpen en zelf genieten van de natuur? Dan kun je je opgeven bij Robbert.

Heb je vragen?

Stuur dan een e-mail naar Robbert