Over ons

IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Het is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. IVN De Maasdorpen is de afdeling met het werkgebied de gemeente Horst aan de Maas. De afdeling De Maasdorpen is opgericht op 2 maart 1983.

Doelstelling

Mus

IVN wil door haar activiteiten belangstelling wekken voor natuur, milieu en een duurzame samenleving. Zij wil de kennis hierover vergroten. Met gerichte activiteiten wil zij verder de natuur in de regio beschermen en ontwikkelen. Deze activiteiten staan in ons jaarprogramma.

Wat doen wij?

IVN organiseert voor belangstellenden en leden excursies, thema-avonden, cursussen en workshops.Daarnaast ontwerpt de afdeling wandel- en fietsroutes in de regio.

Groepen kunnen tegen een kleine vergoeding een excursie met een natuurgids aanvragen.

Leden kunnen deelnemen aan diverse werkgroepen.
De werkgroepen oriënteren zich op planten, vogels, vrijwillig natuur- en landschapsbeheer en scholen.
De afdeling heeft een ledenblad “Kwekker“, dit blad verschijnt een aantal keer per jaar.

Hoe werkt IVN

Zoemhukske

Alle activiteiten van IVN De Maasdorpen, zowel van de leden als het bestuur, zijn vrijwilligersactiviteiten. Veel leden dragen actief bij aan de vereniging. In de jaarlijkse algemene ledenvergadering kiezen de leden het bestuur van de vereniging. Iedere werkgroep heeft een coördinator. De vereniging heeft een verenigingslokaal, dit is het Zoemhukske, Kasteellaan 3, 5961 BW Horst.