Reggesafari

Op Reggesafari

Borger-Odoorn 21 juli 2023

Op zaterdag 24 juni vertrokken we om 09:45 uur vanaf Borger voor een Reggesafari. Dat wil zeggen een boottocht over de Regge en een wandeling door het gebied rondom het landgoed Eerde. Bij aankomst in Ommen staan Willem en Jan van de Reggesafari al op ons te wachten.

We gaan in twee groepen op pad. Eén groep stapt in de elektrische punter en de andere groep gaat wandelen.

We varen over de meanderende Regge langs kunstwerken: een boot gemaakt als een hoedje van papier, langs spelende varkens in de modder en langs oevers met een ijsvogelnest. Helaas hebben we de ijsvogel niet gezien maar de spelende varkens in het water en zand langs de oever waren ook erg leuk.

varkens

We varen langs het landgoed Eerde met het prachtige kasteel Eerde, gebouwd door baron Johan van Pallandt in 1715. Nu eigendom van Natuurmonumenten.

Na een smakelijke lunch halverwege, samen met de andere groep, wisselen we om en gaat onze groep verder met de wandeling. Langs het kasteel Eerde waar vroeger kinderen van Duitse joden geherbergd waren. We komen ook langs de eerste en oudste Scouting plaats van Nederland. Hier is Scouting Nederland opgericht en begonnen.

Even verder komen we een wandelaarster met twee prachtige langharige herdershonden tegen, de jongste hond wordt opeens heel enthousiast over iets wat hij ziet. Onze groep keek er eerst helemaal overheen maar plots zagen we wat hij zag, een vrij grote ringslang gleed door het gras, wat een prachtig gezicht. We konden hem of haar toch een poosje al kronkelend volgen totdat hij verdween onder de struiken. Wat een mooi gezicht en wat goed dat de hond ons er op attent maakte, anders hadden we het wellicht gemist. Weer een schitterend “natuurmoment”.

Reggesafari

We wandelen verder door het bos en langs de oevers van de Regge naar het eindpunt van onze safari.

We bedanken de mannen uitbundig want wat wisten ze veel te vertellen over de Regge en de omgeving teveel om hier allemaal op te schrijven.

Desiree Bergsma

Deel deze pagina