Natuurwandeling door bos Birkhoven ‘Bomen’ over bomen (Utrechts landschap).

Birkhoven

Natuurwandeling door bos Birkhoven ‘Bomen’ over bomen

Wandel je mee door dit mooie natuurgebied. Op veler verzoek wandelen we met onze gidsen door dit prachtige bos.

Dit keer nemen onze gidsen je mee langs een wat andere route dan gebruikelijk. We wandelen n.l. naar het achterste deel  van Bos Birkhoven. Dit keer wandelen we o.a. via het zgn. Olifantenpaadje, een bospad dat langs de achterzijde van het Dierenpark Amersfoort loopt. Dit is een deel van Birkhoven dat grenst aan de Vlasakkers  en de heidevelden van Soest. In het achterste deel van Birkhoven zijn de percelen met lange lanen waar ooit bijna alleen de douglassen groeiden bedoeld voor de houtopbrengst.
De diverse percelen bevatten ook een diversiteit aan bomen zoals dennen en sparren, lariksen, berken grove dennen, eiken en beuken. In dit deel van het bos zijn ook de broeihopen voor de ringslangen te vinden waar we al vele jaren  met succes eieren uitgebroede vinden . Afhankelijk van de nog beschikbare tijd kunnen we ook besluiten om nog een stukje Pinetum mee te pakken en/of naar de verderop langs de grote en oude Grove Dennen te lopen.

De wandeling is ca. 6 kilometer en is geschikt voor geoefende wandelaars.

Start
De start en het einde zijn zoals gebruikelijk op het parkeerterrein  aan de Barchman Wuytierslaan  bij het Informatiebord van het Landschap, Barchman Wuijtierslaan 232,(afslag Out2Enjoy / Bosbad), 3819 AC Amersfoort

De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ca. twee uur. Verzamelen is vanaf 13.15 uur.

Wees van harte welkom.

Deelname aan de wandeling is gratis. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en is minder geschikt voor (kleine) kinderen. Honden kunnen niet mee.

Dit is een wandeling van het Utrechts landschap met gidsen van het Utrechts landschap!!

Genoeg te beleven dus, wees van harte welkom. Zijn er vragen, dan zijn wij  per e-mail te bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com. Voor meer informatie over onze overige activiteiten kijk op one website: utrechtslandschap.nl/infocentra/koetshuis-stoutenburg

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina