Amersfoort
Kind & Natuur
Vanaf
vrijdag01sep201709:15

Natuuroudercursus

Najaar 2016 is de cursus met succes gegeven en hebben 18 natuurouders een certificaat ontvangen. Dit najaar 2017 willen we in samenwerking met het CNME Schothorst weer een cursus organiseren .

De cursus is bedoeld voor iedere (groot)ouder die het leuk én zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en het milieu. Vooropleiding is niet nodig, enkel interesse.

Buiten spelen en natuur beleven is leuk en gezond voor kinderen. IVN is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met natuur. Voor veel kinderen is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Ouders kunnen kinderen daarbij helpen.

Scholen organiseren natuurlessen en de onderwijzers kunnen daar hulp bij gebruiken. Natuurouders kunnen de leerkrachten op een basisschool ondersteunen bij natuuronderwijs. Zoals bij natuuractiviteiten in de klas, maar ook schoolse activiteiten buiten, op het schoolplein, in een park of natuurgebied.

De cursus natuurouder biedt enige kennis van natuur en milieu, inzicht in de omgang met kinderen en een inleiding in werkvormen en veldwerk.

De cursus IVN Natuurouder bestaat uit zes bijeenkomsten op vrijdagmorgen, van 09.15 uur tot 11.45 uur en wordt gegeven in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

De voorlopige start is op vrijdag 1 september en vervolgens elke twee weken.

De cursus kost € 20,- voor IVN Leden en €40,-- voor niet-leden. Daarvoor ontvang je een cursusboek en veldwerkmateriaal.

De cursus wordt georganiseerd door IVN in samenwerking met het CNME.

Heeft uw school belangstelling om met natuurouders te werken? Neem dan ook contact op.

brochure

Informatie en voorlopige aanmelding via cursussen@ivnamersfoort.nl

 

Meer informatie ook op de website www.ivn.nl/natuurouders

Algemene informatie

een mooie novembermorgen
vrijdag 1 september 2017 - 09:15 tot zondag 12 november 2017 - 11:45
Locatie: 
"Het Groene huis", CNME
Schothorsterlaan 21
Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image