Amersfoort
Cursussen
Vanaf
woensdag14sep202209:15

Cursus Natuurouder

Natuur beleven als een kind

Al vijf keer eerder organiseerden we deze cursus met veel plezier en enthousiaste cursisten.

Dit najaar 2022 doen we dat in samenwerking met het CNME Schothorst weer.

De cursus is bedoeld voor iedere volwassene,  die het leuk én zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en het milieu. Het is de natuur beleven als een kind en veel inspiratie op doen. Vooropleiding is niet nodig, enkel interesse en enthousiasme.

Buiten spelen en natuur beleven is leuk en gezond voor kinderen. IVN is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met natuur. Voor veel kinderen is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Ouders kunnen kinderen daarbij helpen.

Scholen organiseren natuurlessen en de onderwijzers kunnen daar hulp bij gebruiken. Natuurouders kunnen de leerkrachten op een basisschool ondersteunen bij natuuronderwijs. Zoals bij natuuractiviteiten in de klas, maar ook schoolse activiteiten buiten, op het schoolplein, in een park of natuurgebied. Natuurouders kunnen zich als vrijwilliger op vele manieren inzetten. Ook via andere natuurorganisaties of via het CNME of naar je eigen initiatief.

De cursus natuurouder biedt enige kennis van natuur en milieu, inzicht in de omgang met kinderen en een inleiding in werkvormen en veldwerk.

De cursus IVN Natuurouder bestaat uit drie bijeenkomsten op woensdagmorgen, van 09.15 uur tot 11.45 uur en wordt gegeven in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

De start is op woensdag 14 september. Vervolgens 28 september en 12 oktober  2022

De cursus kost € 20,- voor IVN Leden en € 40,- voor niet-leden.  Daarvoor ontvang je een cursusboek en veldwerkmateriaal, voorbeelden en veel plezier. Maximaal 20 deelnemers.

Heeft uw school belangstelling om met natuurouders te werken? Neem dan ook contact op.

Informatie en voorlopige aanmelding via cursussen@ivnamersfoort.nl
Voor vragen: Gerda Schregardus 0642074370
Let op de mailberichten cursussen@ivnamersfoort.nl kunnen in uw spambox terecht komen! 

Zie ook de algemene nformatie op  www.ivn.nl

En in de flyer

Flyer

Algemene informatie

vrijdag 10 juni 2022 - 09:15 tot donderdag 22 september 2022 - 12:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image