Over Tuiny Poel

Haal de waternatuur je tuin in met Tuiny Poel, een inheemse poel op tuinformaat. Met dit inheemse plantenpakket, met daarin een breed assortiment aan zorgvuldig gekweekte waterplanten, leg je een poel met randbeplanting van 2 m2 aan. Bovendien ontvang je aanleginstructies om je poel stap-voor-stap binnen een dag aan te leggen in je tuin. Goed voor amfibieën, insecten, vogels én voor jou!

Op dit moment kun je tijdelijk geen Tuiny Poel bestellen. Laat hieronder je gegevens achter, dan ben jij als eerste op de hoogte om de waternatuur je tuin in te halen. Het Tuiny Poel plantpakket + zeil is verkrijgbaar voor € 139,95 

Ja, houd me op de hoogte

Waarom doen we dit?

Door klimaatverandering, intensieve landbouw en verstedelijking krijgen wilde dieren en planten het steeds moeilijker. Niet alleen op het land, maar ook in het water. Poelen en andere moerassige gebieden staan onder druk. Terwijl veel dieren, zoals padden, kikkers, vogels en insecten, deze gebieden hard nodig hebben. En ook voor ons mensen is natuur dichtbij huis belangrijk. Waar vinden we de ruimte om hen weer een plek te geven?

Tuin vol leven

In de tuin! Als we alle tuinen bij elkaar optellen, hebben we het grootste natuurgebied van Nederland. Door kleine tuinpoelen van 2 m2 aan te leggen geven we dieren en inheemse planten hun leefgebied weer terug. Zelfs een kleine tuinpoel is al heel waardevol voor veel dieren en planten. Denk aan amfibieën als de kleine watersalamander, bruine kikker of gewone pad. Daarnaast komen er insecten als libellen, juffers en bijen op af. Ook vogels zijn gek op het water in de tuin. Hier kunnen ze drinken, zich wassen en insecten eten. Goed voor de natuur, maar ook goed voor jou als tuinbezitter. Doordat de poel de tuin weer laat bruisen van het leven, is er altijd iets te beleven en is het fijner om in je tuin te zijn.

Waarom inheems?

We kiezen voor inheemse planten omdat deze het meest geschikt zijn voor ons klimaat en de meeste waarde opleveren voor de dieren. Zo voorkomen we ook dat invasieve planten onze natuurlijke wateren overnemen.

Partners

Tuiny Poel is een samenwerking tussen IVN Natuureducatie en RAVON met Cruydt-Hoeck als leverancier van de planten en met ondersteuning van ASN Bank.