Alle Tuiny Forest verhalen

Van 2019 tot voorjaar 2022 hebben we ruim 3.000 Tuiny Forests geplant. Hoe staat het daar nu mee? Wat doet het voor het leven in de tuin, en het leven van de eigenaren? Tuiny Forest bezitters delen hun verhaal! Heb jij ook een Tuiny Forest en wil je jouw verhaal met ons delen? Stuur jouw verhaal plus foto naar info@ivn.nl

Tuiny Forest Vivian

Een bos in je tuin

Een Tuiny Forest is een inheems bos op tuinformaat. Met een pakket vol planten van eigen bodem leg je in een paar uurtjes een minibos van 6m2 aan. Vivian van Deel, IVN projectleider in Utrecht en lid van IVN Woerden, legde hem aan in haar voortuin in Woerden.

Tuiny Forest ervaringsverhaal Marion

Het werkt aanstekelijk!

Wij wonen net over de grens bij Nijmegen in Duitsland. Toen we het huis kochten was de tuin een behoorlijke wildernis maar ook erg soortenarm. Een groot deel van de achtertuin bestond uit guldenroede en wilde marjolein. Nu weten we dat dat echte bijenplanten zijn.

Tuiny Forest ervaringsverhaal Maartje

Ik ben heel benieuwd hoe ons minibos zich ontwikkelt

In februari 2021 zijn we in ons nieuwe huis komen wonen. De tuin was een groot parkeerterrein. Hier gaan we een klein natuurgebied van maken! Daarvoor zocht ik planten met zoveel mogelijk biodiversiteit.

Tuiny Forest ervaringsverhaal Koen

Het mocht wel wat groener

Als je een huis overneemt zijn er altijd wel dingen die je wil aanpassen. Zo trof ik een voortuin met grind en tegels aan. Dat mocht wel wat groener. Met het Tuiny Forest pakket hoefde ik niet na te denken over hoe en wat.

Tuiny Forest ervaringsverhaal Geert-Jan

Het Tuiny Forest pakket vormt een goede aanvulling op wat we al hebben

Sinds 2020 wonen we in een nieuwbouwhuis met een grote tuin. De tuin hebben we voor een deel laten verwilderen, wat verrassend veel biodiversiteit opleverde. Op dit moment (november 2021) zijn we de tuin stukje voor stukje aan het inrichten.