Kikker in Tuiny Poel Tuin en moestuin

Haal de waternatuur je tuin in met Tuiny Poel

Water brengt leven in je tuin! Veel van onze wilde planten en dieren hebben het niet makkelijk, zeker niet in de stad. Maar als je alle tuinen bij elkaar optelt, heb je het grootste natuurpark van Nederland!

Stel je voor dat we die tuinen met een Tuiny Poel, een inheemse poel op tuinformaat, nog meer kunnen laten bruisen. Met het inheemse plantenpakket, met daarin een breed assortiment aan zorgvuldig gekweekte waterplanten, leg je een poel met randbeplanting van 2 m2 aan. Zo is er altijd iets in de eigen tuin te beleven.

Goed voor amfibieën, insecten, vogels én voor jou!
Met een e-learning en handleiding word je stap-voor-stap geholpen de poel aan te leggen en te onderhouden. De poel laat jouw tuin nog meer bruisen waardoor er altijd iets te beleven is en het fijner is om in de tuin te zijn. Goed voor amfibieën, insecten, vogels én voor jou! De waternatuur je tuin in halen was nog nooit zo makkelijk!

Meer informatie over IVN Tuiny Poel

Bestel hier jouw Tuiny poel

Tuiny Poel - close-up

Over Tuiny Poel

Met een Tuiny Poel haal jij de waternatuur je tuin in. Je legt binnen een dag een poel met randbeplanting van 2 m2 aan in jouw tuin. Zelfs een kleine tuinpoel is al heel waardevol voor veel dieren en planten. Denk aan amfibieën als de kleine watersalamander, bruine kikker of gewone pad. Daarnaast komen er insecten als libellen, juffers en bijen op af. Ook vogels zijn gek op het water in de tuin. Hier kunnen ze drinken, zich wassen en insecten eten. Goed voor de natuur, maar ook goed voor jou als tuinbezitter. Er is altijd iets te beleven en het is fijner om in je tuin te zijn. Laat jij jouw tuin ook bruisen van het leven?

Ontdek meer over

Deel deze pagina