Partners

IVN is trots om samen te werken met ASN Bank en Sprinklr, om samen alle tuinen in Nederland te vergroenen en daarmee de biodiversiteit een boost te geven, hittestress te verminderen en wateroverlast tegen te gaan. Samen verbeteren we de leefomgeving en creëren we een groenere toekomst.

ASN Bank

Met geld kun je veel invloed uitoefenen om de wereld mooier te maken. Voor onszelf en voor volgende generaties. ASN Bank investeert daarom alleen in projecten en landen die respect hebben voor mens, dier en natuur. Ook beleggen de ASN Beleggingsfondsen alleen in bedrijven die dit doen.

Zo stimuleert ASN Bank duurzame vooruitgang, al ruim 60 jaar. Voor een wereld waarin mensen veilig en gezond kunnen leven en de natuur wordt beschermd, nu en in de toekomst.

IVN Natuureducatie en ASN Bank werken samen in een meerjarig partnership gericht op ‘Natuur in de Buurt’. Met bewoners en gemeenten zorgen we voor een groene, gezonde en sociale buurt. Zo steunt ASN Bank projecten als Tiny Forest, Tuiny Forest en het programma Natuurinclusief Bouwen.

Ook versterken we elkaar in onze communicatie en doen we gezamenlijke campagnes. In 2022 lanceerden we bijvoorbeeld de BioBrigade-campagne. Hierin nodigden we mensen uit om mee te doen aan een ‘detox voor hun tuin, straat of balkon’ door een gratis inheemse zadenmix aan te vragen. De bloemen die daaruit groeien trekken diertjes aan die mogelijke plagen bestrijden en de biodiversiteit helpen herstellen: de BioBrigade. Zo is gif niet langer nodig.

Meer weten over hoe ASN Bank werkt aan duurzame vooruitgang? Kijk op asnbank.nl.

 

Sprinklr 

Soms heb je op een eerste date meteen die klik. Zo was het ook tussen IVN en Sprinklr. Het begon allemaal in 2019 met Tuiny Forest, het minibos van 6m2 geïnspireerd op Tiny Forest, en bedacht door Daan en Maarten van IVN. Ze zochten een partner om dit bosje te verkopen en versturen. Suzanne van Sprinklr, zag het idee van een minibos bij mensen thuis wel zitten. Sprinklr verkoopt namelijk biologische tuinplanten en duurzaam gekweekte kamerplanten. Tuiny Forest paste hier perfect bij.  

Sprinklr’s missie is biodiversiteit herstellen door duurzaam tuinieren zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Naast biologische tuinplanten bieden ze daarom ook kant-en-klare tuinpakketten via hun webwinkel voor heel Nederland. Sinds 2023 zijn ze steward owned en gaat alle winst naar de missie.  

Inmiddels hebben IVN en Sprinklr samen al bijna 24.000 vierkante meter vergroend met duurzaam inheems groen. En is het Tuiny kant-en-klaar assortiment uitgebreid met een Tuiny Haag en een Tuiny Bloeipakket vol inheemse bloeiers. Samen laten we de tuinen van Nederland bloeien en boosten we de biodiversiteit. 

Onze partners

asn-bank