Tuiny Bloeipakket

Samen met de biologische tuinplanten webshop Sprinklr hebben we het Tuiny Bloeipakket ontwikkeld om iedere tuin een boost aan biodiversiteit te geven. Het Tuiny Bloeipakket bevat 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiboog van het voorjaar tot het najaar.  Je ontvangt dit pakket met de IVN Bloeikalender en de online tuinplantencursus van Sprinklr. Het pakket is geschikt voor een plek in de half-zon of zon en bedekt zo’n 1,5 m2.

Wat zit er in het pakket?

Het Tuiny Bloeipakket bevat 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiboog van het voorjaar tot het najaar. Leuk voor jou en voor de vlinders en insecten in jouw tuin. Op de website van onze partner Sprinklr kun je zien welke soorten er allemaal in het Tuiny Bloeipakket zitten.

Tuiny Bloeipakket

Waarom inheems vergroenen?

Hittestress, waterberging en droogte zijn een steeds grotere uitdaging. Zeker in de stad. Veel tuinen zijn in de zomer net betegelde sauna’s. Dat kan anders: tegels eruit, groen erin! Meer natuur zorgt voor verkoeling in de zomer, betere luchtkwaliteit en waterhuishouding. Daarnaast is het goed voor de biodiversiteit en gezondheid. IVN werkt bij vergroening zoveel mogelijk met autochtoon, inheems materiaal, dat zonder gif gekweekt is. Inheemse soorten zijn goed aangepast aan onze omstandigheden en passen zich beter aan.

Aan de slag met een levende tuin

Je droomt van een tuin(tje) vol bloeiende bloemen, gezonde planten, vogels en insecten. Goed nieuws: je tuin natuur- en diervriendelijk maken is makkelijk, leerzaam en vooral heel leuk. Bovendien is het bijhouden van een levende tuin minder werk dan het wieden van onkruid tussen de tegels. Hoera voor de luie tuinier!

Met de online beginnerscursus: Aan de slag met een levende tuin zet je de eerste stappen om natuur een plek te geven in je tuin. Van het maken van een schetsontwerp tot het kiezen van beplanting: wij helpen je bij elke stap op weg.

Vul via onderstaande button het formulier in om de cursus te starten. In de bevestigingsmail ontvang je een linkje naar de cursus!

Start de online cursus: Aan de slag met een levende tuin

Partners

Tuiny Bloeipakket is een samenwerking tussen IVN Natuureducatie en Sprinklr met ondersteuning van ASN Bank. Lees hier meer over onze samenwerking met onze partners.

asn-bank