Basisonderwijs

Basisonderwijs

In alle Nationale Parken zijn basisscholen een regelmatig terugkerende doelgroep die gebruik maken van de speciale programma’s voor het basisonderwijs. Dit jaar werd gevierd dat het 150.000 kind meedeed met een van de educatieve programma’s voor het basisonderwijs in De Loonse en Drunense Duinen. Het betrof hier een groep 1&2 die meedeed met het programma ‘Takkenhoedjes. 

Een succesvol programma dat is getest en ontwikkeld, wordt regelmatig gedeeld met andere Nationale Parken: de concepten zijn overdraagbaar. Een voorbeeld hiervan is het project ‘van dassenburcht tot luchtkasteel’ wat dit jaar met succes heeft gedraaid in het Nationale Park De Hoge Veluwe. 
 
Met de speciale scholenprogramma’s beleven jaarlijks tienduizenden jonge kinderen een topervaring in hun eigen Nationaal-Park-op-de-hoek. De belangstelling voor de programma’s is al jaren groot en over het algemeen vrij stabiel. Doordat vele parken een doorgaande leerlijn hebben en contacten onderhouden met de docenten over aanpassingen en wensen vanuit het onderwijs, komen scholen met de verschillende groepen geregeld terug.