Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal park De Hoge Veluwe is uniek in de wereld, door de combinatie van natuur en kunst – waaronder het Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus. Weinig mensen weten dat Nationaal Park De Hoge Veluwe een particulier grondbezit en een zelfstandige stichting is.

5 Tips voor een geweldig dagje Hoge Veluwe!

Het Park is dé plek om prachtige landschappen en wilde dieren te zien, en om deel te nemen aan excursies, workshops en evenementen. Verken de 5.500 hectare overweldigende natuur wandelend, te paard, of op één van de 1.800 gratis Witte Fietsen.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

1. Wild spotten

Wil je wild spotten? Kom dan eens tegen openingstijd of tegen sluitingstijd naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bij de wildobservatieplekken en -hutten is de kans een stuk groter om edelherten of wilde zwijnen te zien. Zodra de meeste mensen naar huis gaan, komen de dieren langzaam weer tevoorschijn uit de bossen. Met een beetje geluk kom je ze tegen.

2. Stap op de Witte Fiets

Voor dé ultieme Hoge Veluwe beleving maak je een mooie fietstocht op een van de 1.800 gratis te gebruiken Witte Fietsen in het Park. Fiets bijvoorbeeld eens naar het stuifzandgebied De Pollen. Zo ver het oog reikt, zie je niks anders dan zand. Je kunt er uren rondstruinen…of een potje beachvolleybal spelen!

3. Verwonder je over de macht en pracht

Tijdens een rondleiding in Jachthuis Sint Hubertus stap je honderd jaar terug in de tijd. Verwonder je over de moderne technieken en het enorme oog voor detail dat Anton en Helene Kröller-Müller lieten verwerken in hun buitenverblijf. Een bijzonder gebouw, dat zeker een bezoekje waard is.

4. Doe mee!

Bijna elke dag worden er leuke, uitdagende, spannende, rustgevende en bijzondere activiteiten georganiseerd in het Park. Schrijf je in voor een wandeling, bezoek een concert midden in de natuur of kom je eigen scharrel-kerstboom zagen in de kerstvakantie. Kijk in de agenda op hogeveluwe.nl voor alle mogelijkheden.

5. Geniet van de buitengewone combinatie

Midden in het Park ligt het Kröller-Müller Museum, een waar paradijs voor elke kunstliefhebber. In de beeldentuin van het museum ontdek je de mooiste kunstwerken, midden in de natuur.

Activiteiten

Bekijk de activiteitenkalender van Het Nationale Park De Hoge Veluwe of bezoek de website voor meer informatie.

Contact

Landelijk verzorgt IVN de coördinatie van communicatie en educatie binnen de nationale parken.

Nannyke Hoek – van As
IVN Gelderland
Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
T: 026-3512927
E: n.hoek@ivn.nl

Volg Nationaal Park De Hoge Veluwe ook op FacebookTwitter, Instagram en Youtube!