Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis.

Het is één van de weinige hoogveengebieden van Nederland waar veel turf werd gewonnen. De knuppelbruggen brengen de bezoekers naar plekken die anders onbereikbaar zijn.

NP De Groote Peel

3 Highlights die je in Nationaal Park De Groote Peel niet mag missen!

1. De peelbanen

Turfsteken was in de 13e eeuw belangrijk werk. Turf werd namelijk als brandstof gebruikt. Via Nationaal Park de Groote Peel kun je in de huid kruipen van deze turfstekers en zo terug in de tijd gaan. De peelbanen zijn nog zichtbaar door het Nationaal Park!

NP De Groote Peel

2. Gevarieerd landschap

De ‘littekens’ van de turfwinning geven het gebied niet alleen een historische dimensie, ze hebben ook variatie toegevoegd aan het landschap dat bestaat uit water, moeras, heide en bossen en struwelen.

NP De Groote Peel

3. Moeras en Watervogels

De combinatie van veel water en de uitgestrekt­heid van het gebied, dat weinig verstoord wordt door mensen, maakt het gebied uitermate geschikt voor vogels. Bijzonder aan het gebied zijn dan ook de moeras- en watervogels en de vogels die leven in land­schappe­lijk open gebieden.

NP De Groote Peel

Activiteiten

Bekijk hier de activiteitenkalender van Nationaal Park De Groote Peel en bezoek de website voor meer informatie.

Contact

Landelijk verzorgt IVN de coördinatie van communicatie en educatie binnen de nationale parken.

Marije Geenevasen
IVN Limburg
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
T: 0475-386460
E: m.geenevasen@ivn.nl

Volg Nationaal Park De Groote Peel ook op Facebook en Twitter