Nationaal Park De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg is een prachtige omgeving met zeer wisselende landschappen en unieke flora en fauna in een oase van rust.

Het park ligt in de meest oostelijke hoek van Midden-Limburg en het natuurgebied loopt aan drie kanten door in Duitsland. Kenmerkend voor Nationaal Park De Meinweg is het unieke terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen van wel 50 meter.

 

4 Tips voor een geweldig dagje Nationaal Park De Meinweg!

1. Terrassen en Beekdalen

Nationaal Park De Meinweg is geologisch gezien van grote betekenis, door het voor Nederland unieke terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan: de Boschbeek en de Roode Beek.

NP De Meinweg Rode Beek

2. Zeldzame gewone Bronlibel

Vanaf het vlonderpad langs de Roode Beek hebben liefhebbers grote kans om de bosbeekjuffer en de uiterst zeldzame gewone bronlibel te zien.

NP De Meinweg Bronlibel

3. De Adder

De adder is uniek voor Limburg. Deze gifslang is ongeveer 45-75 centimeter lang en te herkennen aan de rode ogen met spleetachtige pupillen en de zigzagstreep op zijn rug. Je maakt de meeste kans er een te spotten tijdens één van zijn favoriete bezigheden: zonnen.

NP De Meinweg De Adder

4. Ravotten in de Natuur

Bij het infopunt Meinweg 2 is een prachtig speel- en klimbos met een kabouterpad voor de kleintjes. Ook is eens per maand op woensdag het meinwegkids-rangerprogramma, voor de kinderen van 7 tot 12 jaar. Samen met de gids ga je dan dwars door de natuur om die te leren kennen.

NP Meinweg

 

Activiteiten

Bekijk hier de activiteitenkalender van Nationaal Park De Meinweg en bezoek de website voor meer informatie.

Contact

Landelijk verzorgt IVN de coördinatie van communicatie en educatie binnen de nationale parken.

Marije Geenevasen
IVN Limburg
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
T: 0475-386460
E: m.geenevasen@ivn.nl

Volg Nationaal Park De Meinweg ook op Facebook en Twitter