Overige werkgroepen

Vuttergroep

Naast genoemde groepen is er nog een Vuttergroep actief. Dit is een vriendengroep die veel nazorgwerk in natuurgebieden uitvoert o.a. in de vorm van het verwijderen van opslag. Dat is vaak pittig, intensief en tijdrovend werk en is prettig om samen met een groep te doen. Deze vrijwilligers zijn o.a. werkzaam in het Weerterbos, natuurgebied Wellenstein bij Nederweert, natuurgebied Groote Moost en natuurgebied Sarsven en de Banen.

Coördinator van deze vriendengroep is Harrie Vossen (h.vossen62@kpnmail.nl).

Werkgroep paddenstoelen

In de maanden augustus t/m november komt een groep paddenstoelen enthousiastelingen elke woensdagmorgen (van 9.00 – 12.00 uur) bij het NMC De IJzeren Man bij elkaar. De overige maanden spreekt men circa 1 keer per maand af. Deze groep bestaat uit vrijwilligers van IVN Weert en omstreken, IVN Roermond en omstreken en niet-IVN-leden. Bij goed weer gaat men een wandeling maken, terwijl bij slecht weer d.m.v. microscopen paddenstoelen worden gedetermineerd.

Als je meer over paddenstoelen te weten wilt komen is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen op een woensdagmorgen. Het is aan te raden om van tevoren contact op te nemen met Herman Beuvens (per e-mail: beuvens@lijbrandt.nl of telefonisch 0495-535983), zodat je zeker weet waar en wanneer de groep bij elkaar komt.