Natuurfoto werkgroep

De fotogroep gaat iedere laatste vrijdagochtend van de maand op pad.

Op 23 februari 2018 ging  de natuurfotowerkgroep van IVN Weert e.o. voor het eerst op pad. Er is voor gekozen om eerst buiten te fotograferen en later binnen de foto’s te bespreken. Voor de eerste keer zijn we  “dicht bij huis” gebleven en hebben we rondgelopen in het Ijzeren man gebied en hebben we alles wat we de moeite waard vonden vastgelegd met de camera. We hadden niet echt gekozen voor een thema, maar het had gevroren, en het was koud. Logisch dat het allemaal winterfoto’s werden.

Na ongeveer anderhalf uur zijn we naar binnen gegaan (Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man) en hebben we de foto’s op de computer gezet en met de beamer bekeken. Natuurlijk hadden veel deelnemers ongeveer dezelfde foto, maar er waren juist ook  veel verschillende foto’s en dat maakte het verrassend en interessant. Hoe heb je dat aangepakt, hoe heb je dat gedaan? Welk diafragma en welke sluitertijd?

Op deze manier willen we van elkaar en met elkaar meer leren van het fotograferen en er vooral ook veel plezier in hebben.

De coördinatoren van deze werkgroep zijn: