Waalre100Bomen

Vier 100 jaar Waalre met een jubileumboom

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de gemeente Waalre plantte burgemeester Oosterveer met hulp van schoolkinderen in maart een fraaie jubileumboom bij de entree van het Huis van Waalre. Voor IVN Natuurwerkgroep Waalre is één jubileumboom wat aan de magere kant voor het vieren van een eeuwfeest. IVN nodigt daarom iedere tuinbezitter in Waalre uit een jubileumboom in de tuin te planten om het jubileumjaar met honderd jubileumbomen te vieren en straks af te kunnen sluiten. Onderaan deze pagina vind je het deelnameformulier.

Gele kornoelje - Cornus mas boomGele kornoelje

De boom die IVN tot jubileumboom heeft verkozen is de gele kornoelje. Het is een inheemse boom. Dat betekent dat de boom van nature thuishoort in Nederland. Opvallend zijn de gele bloemen die in het vroege voorjaar verschijnen voordat het blad uitloopt. De boom wordt zo’n 5-6 meter hoog. De boom verdraagt droogte en gedijt op zandgrond. Een plaats in de zon heeft de kornoelje het liefst, maar ook in de halfschaduw houdt de boom zich staande. De boom kleurt in de herfst geel, oranje. De rode bessen in het najaar zijn zeer geliefd bij merels en lijsters. De jubileumbomen zijn enkele jaren oud en nog klein. Meer informatie over de boom lees je elders op deze website.

Hoe kun je deelnemen?

Alleen met medewerking van honderd tuinbezitters in Waalre kan de Waalre100Bomen-actie een succes worden. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Per adres in Waalre is één boom beschikbaar. Deelname is heel eenvoudig en kan vanaf 15 juni 2023. Vul het deelnameformulier volledig in en verstuur het formulier. Je ontvangt per mail een ontvangstbevestiging. Je doet nu mee! IVN reserveert een mooie jubileumboom voor jou. Deelname kan zolang de voorraad strekt. Wanneer alle beschikbare bomen zijn besteld, sluit de inschrijving. Het deelnameformulier is dan niet meer te gebruiken. Plaatsing op een wachtlijst is helaas niet mogelijk. Op is op.

Ophalen van boom

Je jubileumboom kun je eind november 2023 op een zaterdag komen ophalen. Informatie over de precieze datum, tijd en afhaallocatie stuurt IVN je rond die tijd per mail toe. Je krijgt ook een aanplantinstructie en nazorgtips.

Bedankt voor deelname

Met jouw deelname kleuren in het voorjaar honderd tuinen geel, hebben in het najaar vogels voldoende bessen te eten en is Waalre een klein beetje biodiverser.

Meer informatie

Volg het laatste nieuws over Waalre100Bomen op: www.instagram.com/waalre100bomen/
Mail naar IVN Natuurwerkgroep Waalre voor vragen: Waalre100Bomen@gmail.com

Naar deelnameformulier (vanaf 15 juni)

Privacy
Je gegevens gebruikt IVN alleen om een mailbericht naar je toe te kunnen sturen. Na beëindiging van de Waalre100Bomen-actie worden alle persoonsgegevens vernietigd. De actie eindigt voor het einde van 2023. We houden ons aan de privacyverklaring die je vindt op de landelijke IVN-site.