Onthulling 100 jaar Waalre-jubileumban 09-05-2023 kop 3op1 Bomen en struiken

Plaatsen jubileumbank en start actie ‘Waalre100Bomen’

Valkenswaard-Waalre 9 mei 2023

Bij de Waalre100-jubileumboom (geplant op Boomfeestdag, 15 maart 2023) hoort natuurlijk een bankje. Een jubileumbankje! Samen met kunstenaar Kees van den Boogaart hebben basisschoolkinderen uit de gemeente gewerkt aan een bank van gerecycled plastic. Het resultaat mag er zijn en is officieel onthuld op dinsdag 9 mei.

Het regenachtige weer was prima voor de jubileumlinde, wat minder voor de belangstellenden. Dankzij de stapel leenparaplu’s hielden de toeschouwers het toch nog behoorlijk droog. Burgemeester Oosterveer en kunstenaar Van den Boogaart mochten na een korte toespraak ‘de laatste schroeven aandraaien’.

jubileumbank 09-05-2023

Start Waalre100Bomen

Iedereen weet tegenwoordig dat bomen heel belangrijk zijn voor de natuur en voor ons mensen. Dan zet één jubileumboom niet veel zoden aan de dijk. Daarom heeft IVN Natuurwerkgroep Waalre een speciale feestactie bedacht. 100 tuinbezitters in de gemeente Waalre krijgen een gratis boom. Dit is een Gele kornoelje; een inheemse boom die mooi bloeit. Een sieraad voor de tuin en bovendien heel aantrekkelijk voor bijvoorbeeld hommels, bijen en vogels. IVN’er Peter Bleijs gaf de aftrap van de actie.
Vanaf 15 juni heeft iedereen de kans om zich in te schrijven voor een gratis boom. Wil je meer weten, kijk dan alvast op de speciale actiepagina.

actie waalre100bomen

Meer foto’s

Ontdek meer over

Deel deze pagina