Vogels

Nieuw! Vogelsafari in natuurgebied het Twiske.

Twiske 7 maart 2023

In 2023 worden 3 vogelsafari’s georganiseerd door IVN Twiske.
In groepjes van 6-8 personen (gemengd: beginners én gevorderden) wordt er op zoek gegaan naar vogels. Van tevoren ontvangen de deelnemers een routebeschrijving en info over de te verwachten vogels. De organisatie ligt in handen van Ingrid Eegerdingk en Wilma de Ruijter.

Veel mensen zijn de laatste jaren geïnteresseerd geraakt in vogels. Maar vogels herkennen is voor een beginner niet eenvoudig; het is fijn als je daarbij geholpen wordt door mensen die al (enige) ervaring hebben. Maar ook voor meer gevorderde vogelkenners is deze safari interessant: door met groepjes van 6-8 personen op zoek te gaan naar vogels zie je meer dan wanneer je alleen bent, er zijn meer ogen en oren. Verder is het heel leuk om je kennis en ervaring te delen met anderen. Bovendien is het gezellig. Deelname is gratis.

Er zijn drie safari’s gepland: tijdstip is steeds van 9.30-11.30 uur. De eerste safari is op zaterdag 4 februari, startpunt zorgboerderij de Marsen. We gaan dan op zoek naar wintergasten (ganzen, eenden, en zangvogels) in het Twiske.

De tweede safari is op vrijdag 21 april (startpunt parkeerterrein P19 Polderweg) en dan gaan we op zoek naar rietvogels.

De derde safari is donderdag 15 juni, startpunt Kure Jan strand, op zoek naar broedvogels en hopelijk roofvogels.

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 week van tevoren via Vogelsafari@ivntwiske.nl. Vermeld je telefoonnummer en geef aan of je ervaring heb met vogelen (geen-, enige- of veel ervaring). Hopelijk heb je een verrekijker, zo niet meld dat dan, je kunt er bij ons een lenen.

De vogelsafari is bestemd voor volwassenen (geen hond meenemen). De wandeling is max 5 km. De route gaat over fietspaden en enkele zandpaden.
Heb je nog vragen? Stuur een mail naar Vogelsafari@ivntwiske.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina