Rondje Ratteneiland

1.0 KM
(0)

Deze korte wandelroute neemt je mee over het Ratteneiland in Landsmeer. Je krijgt informatie over het gebied zelf en de natuur die je daar tegenkomt: planten, bomen, struiken, paddenstoelen, mossen, etc. De route is het leukst om te lopen tussen half april en half november, omdat er dan het meeste te zien is. Het kan hier behoorlijk drassig zijn, dus het is handig om laarzen aan te trekken!

De route is het gemakkelijkst te lopen als je de IVN route-app gebruikt. Als je die app gebruikt,  verschijnt op het moment dat je op een punt komt, direct de informatie op je scherm. Een mogelijk alternatief als je de app niet kunt of wilt gebruiken is het pdf-bestand dat heironder te downloaden is, mee te nemen (digitaal of uitgeprint). Ter plekke zijn de punten waarop de informatie te vinden is, zo goed als mogelijk aangegeven op paaltjes. Op onderstaande kaart staan de punten aangegeven waar informatie wordt gegeven. Je loopt over het pad dat je door het gebied ziet slingeren en begint rechtsonder. Direct bij de ingang is punt 1.

Route_Ratteneiland_v3

Honden zijn welkom, maar graag aan de lijn zodat de dieren die in dit gebied leven niet worden opgeschrikt. Uiteraard het verzoek om de hondenpoep op te ruimen, zodat andere bezoekers schone voeten houden. Maar ook omdat hondenpoep veel stikstof bevat en daardoor een extra uitdaging vormt voor het behoud van de oorspronkelijk natuur van dit gebied (veel stikstof trekt bramen en brandnetels, die de oorspronkelijke planten die in dit gebied thuishoren verdringen).

Startplaats route: Parkeerplaats sportlaan te Landsmeer, loop het sportpark in over de brug, sla rechtsaf en na enige tijd zie je de ingang aan je rechterhand

Locatie

Sportlaan 18, 1121 MS Landsmeer
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina