Werkgroep Natuureducatie en activiteiten

Werkgroep Natuureducatie en activiteiten

De werkgroep Natuureducatie en activiteiten draagt zorg voor de coördinatie en organisatie van cursussen, wandelingen, lezingen en excursies in en om het Twiske.

Jaarlijks organiseren natuurgidsen van IVN Twiske kortlopende en langdurige meerdaagse cursussen, excursies, wandelingen en lezingen in en om het Twiske. Daarnaast worden er elk jaar, door gidsen van buitenaf, een aantal excursies en/of een workshops gegeven op een specifiek deelterrein, waarover binnen de afdeling onvoldoende deskundigheid aanwezig is.

Doel van al die activiteiten is het publiek rondom het Twiske (Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Amsterdam) te laten kennismaken met de natuur en specifiek met de hoge natuurwaarden van het recreatiegebied het Twiske.

In het najaar is er een overlegvergadering met alle natuurgidsen en actieve IVN Twiske leden, waarin het afgelopen jaar wordt geëvalueerd en een plan wordt gemaakt voor het komende jaar. Deze werkgroep splitst zich, al naar gelang de onderwerpen, op in diverse deelgroepen. Coördinator van de werkgroep Natuureducatie en activiteiten is Loes Hooijboer.

Iemand met een idee voor een (nieuwe) natuuractiviteit kan contact opnemen met coördinator Ingrid Eegherdingk (excursies@ivntwiske.nl).

IVN Twiske verzorgt ook excursies/lezingen op aanvraag.
In principe bieden wij excursies en lezingen op maat, passend bij de wensen van de aanvrager. Allerlei thema’s zijn uitvoerbaar. IVN Twiske verzorgt ook de benodigde materialen. De kosten bedragen 35,- euro voor een groep van 1-10 personen. Iedere persoon daarboven is 3,50 extra. De inkomsten worden gebruikt voor de aanschaf van veldwerkmaterialen zoals verrekijkers, loeppotjes, etc.

Voor een excursie of lezing op maat, kan contact opgenomen worden via secretaris@ivntwiske.nl