IVN Twiske 40 jaar jong!

Op 1 januari 1984 heeft het Landelijk Bureau van het IVN, IVN Twiske als zelfstandige eenheid erkend. In die tijd is gestart met het geven van rondleidingen in de polder, het geven van natuurcursussen, zowel aan kinderen als volwassenen. Het Twiske was nog in opbouw, zoals op bovenstaande foto is te zien. Het Kure Jan Strand in aanleg.

Wij zijn nu exact 40 jaar verder en het IVN Twiske bloeit als nooit tevoren. De basis in activiteiten is nog onveranderd. Natuureducatie is immers de missie van IVN.  Er is wel veel gebeurd in die 40 jaar. Het Twiske heeft zich als gebied ontwikkeld, de natuur heeft haar werk gedaan en het Twiske van toen is niet meer het Twiske van nu.

Het Kure Jan Strand nu

2024 zal in het teken staan van ons 40-jarig jubileum. Dit doen we door iedere maand stukjes van de historie aan deze pagina toe te voegen. Ook organiseren wij iedere maand een jubileum wandeling in het Twiske, waarin iets verteld wordt over de natuur toen en nu. In de loop van het jaar volgen meer activiteiten in het kader van het 40-jarig jubileum.

Wij hopen u nog lang mee te kunnen nemen in de prachtige natuur van het Twiske. Van vogelsafari’s, natuurwandelingen, lezingen, natuurcursussen, stiltewandelingen, tot fotowandelingen. Samen met u blijven we de natuur in het Twiske koesteren om er optimaal van te kunnen blijven genieten.

historie ivn twiske deel 1

historie ivn twiske deel 2 bezoekerscentrum

historie ivn twiske deel 3 werkgroepen

historie ivn twiske deel 4 werkgroep Excursies

historie ivn twiske deel 5 kinderactiviteiten

historie ivn twiske deel 6 vogelwerkgroep