Leiderdorp

De werkgroep bestaat uit twaalf leden. Niet alleen Leiderdorpse leden en natuurgidsen van IVN Leiden, maar ook de medewerkers van het Milieu Educatief Centrum (MEC) in de Houtkamp, en de beheerder van de Heemtuin maken er deel van uit.

Milieu Educatief Centrum (MEC):
Dit is gelegen aan de Van Diepeningenlaan 110-E, Leiderdorp (in gebouw De Sterrentuin). Van hieruit wordt door de week het natuuronderwijs gegeven aan de leerlingen van de Leiderdorpse basisscholen. Op zondagmiddag hebben de leden van de werkgroep om beurten dienst op het MEC als het opengesteld is voor publiek. De (wisselende) tentoonstellingen en allerlei onderwerpen uit de natuur zijn dan te bezichtigen.
Open: tijdens activiteiten voor het publiek.

Excursies:
Het hele jaar door worden (gratis) excursies verzorgd, gericht op:

  •   de diverse seizoenen;
  •   gebieden zoals de Houtkamp, de Heemtuin en de Boterhuispolder;
  •   bepaalde onderwerpen zoals vogels, bomen, paddenstoelen en natuurbeleving.

Zie voor de juiste data onder activiteiten (linksboven).

Zelfstandig te lopen natuurpaden (vooral voor kinderen):

  •  Vanuit het MEC kan er elk seizoen een korte wandeling worden gemaakt met behulp van een routebeschrijving met aanwijzingen. Verkrijgbaar tijdens de openingstijden van het MEC op zondagmiddag.
  •  In de Heemtuin wordt één keer per maand (april - oktober) het kikker- en egelpad uitgezet. Ook dit is tijdens de openingstijden van het MEC op zondag te lopen.

Excursies op verzoek:
Tegen een geringe vergoeding organiseert het IVN rondleidingen voor groepen in Heemtuin en/of Houtkamp.

NME Leiderdorp heeft een website waarop veel informatie te vinden is over Houtkamp, Heemtuin en Kinderboerderij: http://www.natuureducatie.nl/