Leidse regio
Vogels
Op
zondag20nov202213:00

Overwinterende vogels in Polderpark Cronesteyn - Leiden

Excursie

Zondagmiddag 20 november van 13.00 tot ongeveer 15.00 uur organiseert IVN Leidse regio een winterse vogelexcursie in Polderpark Cronesteyn.
Tienduizenden ganzen, eenden en andere vogels verlaten in de winter de sneeuw en kou van Noord-Europa en zoeken hun heil in een meer gematigd klimaat, waaronder ons land. Ook Polderpark Cronesteyn is een goed toevluchtsoord voor deze vogels.

We gaan op zoek naar deze wintervogels: smienten, krakeenden, slobeenden, wintertaling, de grote zilverreiger kunnen we tegenkomen. En dan zijn er de zangvogels uit het noorden, zoals  kramsvogel en koperwiek. Maar we zoeken ook naar onze “eigen” vogels: roodborst, heggenmus, winterkoninkje. Deze zangertjes laten zich ook in de winter horen. Misschien zien we zelfs een grote bonte specht, een buizerd of een torenvalk.

Startpunt is De Tuin van de Smid aan het Polderpad 8, 2311LB Leiden, midden in het Polderpark. Trek warme kleren aan. Iedereen is welkom, ook wat grotere kinderen met hun begeleider. Aanmelden is niet nodig.
Info over de locatie en parkeren: https://www.detuinvandesmid.nl/route
Info over Cronesteyn ook hier >>>>
Verzamelen bij de Tuin van de Smid, Polderpad 8, 2311LB Leiden.
Op de foto: smientenpaar, foto Jan Westgeest

 

Algemene informatie

zondag 20 november 2022 - 13:00 tot 15:00
Locatie: 
Bij de Tuin van de Smid
Polderpad 8
2322LB Leiden
Nederland
Google Maps image