Leidse regio
Overig
Op
zaterdag16apr202220:00

Lentewandeling van schemer naar duisternis bij volle maan, Berkheide en Ganzenhoek, Wassenaar - IS VOL

Helaas voor u is deze wandeling al VOL, u kunt zich niet meer opgeven.....
Lentewandeling van schemer naar duisternis bij volle maan op zaterdag 16 april  van 20.00 – 22.00 uur: op zoek naar onder andere nachtegalen, rugstreeppadden, boomkikkers en andere duinbewoners .
Een avondlentewandeling met nieuwe maan door de duinen en langs het strand.
Meenemen: goede conditie, passende kleding, drinken, stevige schoenen en een verrekijker als u die hebt.
Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het, ook na een warme dag, sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.

We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de  zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen.

Weinig praten, veel beleven. We hopen op een concert van de nachtegalen. Ook de rugstreeppadden geven hun uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Horen we daar boomkikkers?

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist zelfs een ree of vos ons pad.

Opgeven is niet nodig maar vinden we wel handig: graag via e-mail: want.ivnleiden@gmail.com
Verzamelen: parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26, Wassenaar),  halverwege de Wassenaarse Slag, postcode 2242 PJ.

 

Algemene informatie

zaterdag 16 april 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26) 2242PJ Wassenaar
Nederland
Google Maps image