Nationale Natuurwerkdag (2017)

4 november

Ëen keer per jaar is de Nationale Natuurwerkdag. Jong en oud wordt uitgenodigd om, onder begeleiding van Staatsbosbeheer) de handen uit de mouwen te steken in een natuurgebied.
In “ons” gebied was dat dit jaar in het Schuitwater.

We (de VNeL groep van het IVN en de Peelrunners) werden om 9.30 uur ontvangen door Ralf (boswachter bij SBB). De gereedschappen lagen al klaar, (de EHBOkist ook : )

Ralf en Bart gaven aan de grote groep vrijwilligers duidelijke instructies en iedereen ging met gereedschap het heiveld in om berken en jonge dennen te verwijderen.

Er werd keihard gewerkt, gezaagd, gehakt, gesjouwd, en met 45 personen (volwassenen en kinderen) krijg je wel wat voor elkaar. Na afloop zag je geen den of berk meer staan, maar alleen nog liggen op grote hopen. De hei krijgt weer de ruimte evenals zeldzame paddenstoelen en planten.

De foto’s kun je hier bekijken.

Na afloop gaf Bart nog een kleine paddenstoelenexcursie voor een klein groepje. Het was een geweldige productieve ochtend. De Pastoorswei ligt er weer prachtig bij!

Ralf (SBB) nog van harte bedankt voor de heerlijke vlaai!
Volgend jaar is er een herkansing om een steentje bij te dragen aan het behoud van de prachtige natuur van Noord Limburg.

Miep Philipsen