Nachtzwaluw wandeling

De Uilen- en vogelwerkgroep nodigt geïnteresseerden uit om volgende week vrijdag 9 juni op stap te gaan met Wil Beeren.

Een avondwandeling waar we het leven van de nachtzwaluw gaan observeren én beluisteren. Een vogelsoort die weinigen van ons ooit gezien hebben.

In deze periode van het jaar, de broedtijd, zijn ze vooral te horen met hun typerende en unieke zang en, we sluiten die avond niets uit, kan het ook gebeuren dat we het slaan met de vleugels tegen elkaar horen tijdens de balts. De nachtzwaluw rust overdag en is vanwege de optimale schutkleuren voor een leek bijna niet waarneembaar. Een letterlijk en figuurlijke ‘buiten’kans om zo’n avond mee te maken en we onder zijn deskundige leiding het boeiende leven van deze mysterieuze vogel krijgen uitgelegd.

 

Vrijdagavond 9 juni, vertrek om 20:00 vanaf de parkeerplaats van natuurgebied De Pan in Maarheeze. De wandeling duurt ongeveer 2½ uur. Afhankelijk van de weersomstandigheden en naarmate de avond vordert kan het nuttig zijn om warmere kleding mee te nemen én voor de liefhebbers…de aanwezigheid van muggen is groot. We sluiten met deze vogelwandeling het voorjaarsseizoen af en starten al fluitend weer aankomende september. Informatie via Tjabine Guntlisbergen – vogelsincranendonck@outlook.com

 

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina