Clubgebouw IVN Cranendonck

Nadat in maart  de overeenkomst met de gemeente is ondertekend, heeft de IVN-afdeling in april 2021  ’t Honk, ook Kroenekraan genoemd  wegens verkoop door de gemeente Cranendonck  moeten verlaten. We hebben als afdeling een tijdelijk nieuw onderkomen in de voormalige proefboerderij op Cranendonck.   Het bezoekadres is :   Jan van Schoonvorstlaan 11 te Soerendonk.

We noemen het nieuwe onderkomen weerom naar de Cranendonckse kraanvogel doch nu samengesteld en oud Nederlands gespeld: Crane en Craen wat samengevoegd  “Cranecraen” . 

We zijn er qua ruimte op vooruit gegaan. Naast een ruime ontvangsthal met kapstokken en toilet,  heeft  de afdeling een grote lesruimte, twee vergaderkamers, een keuken en een ruime opslag voor al onze materialen.

Alle binnenactiviteiten van onze IVN afdeling kunnen hier zo veel mogelijk worden gepland zoals bestuurs- en ledenvergaderingen, knutselochtenden, lezingen, presentaties en cursussen.

Het onderhoud geschiedt door een ploeg enthousiaste vrijwilligers.

Op een paar honderd meter afstand van het nieuwe clubgebouw lopend langs een hoogstam boomgaard is een belevigstuin aangelegd door de tuinploeg met de meest interessante bloemen en planten en een heus blotevoetenpad. Eveneens is in de belevingstun Mollengang gegraven, een wilgentenen boomhut geplant en er zijn kabouterzitjes. 

Grenzend aan deze tuin heeft de plaatselijke ANV een bijenhotel gebouwd. Daartoe is ook een bloembed aangelegd met een variatie aan planten met een hoog honing en stuifmeel  gehalte voor de bijen en hommels. Zeer zeker de moeite waard om te bezoeken!

Coödinator onderhoud ‘t Honk:

Pieter van der Stoep

peetinge@upcmail.nl