Meldpunten Vogels

Beleef de Lente is van start gegaan!

Baarlo-Maasbree 25 februari 2023

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland staan weer aan! Iedereen kan weer meegenieten van een nieuw broedseizoen.
De bosuil zit al te broeden; door vroeg te beginnen verlaten de jonge bosuilen het nest op het moment dat de (zang)vogels aan hun jongen beginnen. Zo is voedsel voor de jonge uilen binnen handbereik. Het paartje broedt op één ei, de kans is groot dat het hierbij blijft.

Ook de steenuil, ooievaar, slechtvalk, kerkuil en zeearend laten zich al voor de camera’s bewonderen. De vogels zijn live te volgen via www.beleefdelente.nl

Van de meest bijzondere momenten worden korte filmpjes gemaakt, zodat niemand iets hoeft te missen. Per vogel wordt een blog bijgehouden door een deskundige om uit te leggen wat er gebeurt en wat we kunnen verwachten. Ook is er een chat waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.
Er zijn ook webcams geplaatst bij een bosvijver en in het Hollandse weidevogellandschap. Behalve broedende grutto’s en kieviten hoopt Vogelbescherming hier ook de scholekster voor de camera’s te zien. Dit jaar is het Jaar van de Scholekster, waarin er extra onderzoek gedaan wordt naar wat deze zwart-witte vogel met oranje snavel nodig heeft om te overleven in ons land.
Met Beleef de Lente brengt Vogelbescherming al vanaf 2007 via webcams het leven van de vogels tijdens het broedseizoen letterlijk in de huiskamers van de mensen. Dat doen ze samen met vele partners en dankzij heel veel vrijwilligers. Op deze manier kan iedereen zien hoe bijzonder vogels zijn en dat bescherming zeer noodzakelijk is.

Allemaal kijken dus!!

Ontdek meer over

Deel deze pagina