Dieren in nood

De gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. Meldingen over zwerfdieren en gewonde dieren kunnen doorgegeven worden aan de meldkamer van Dierenambulance Noordelijk-Limburg: 0478-220800. Dit geldt voor honden, katten en beschermde diersoorten. De meldkamer is niet bereikbaar tussen 23.00 uur en 7.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van de Dierenambulance Noordelijk-Limburg.

Wil je melding doen van een (gewond) dier in nood, dierenmishandeling of dierenverwaarlozing? Bel dan het landelijk meldpunt 144 (‘red een dier’).

In geval van een egel in nood, kijk op de website van Egelbescherming Nederland voor de contactgegevens van het dichtstbijzijnde egelopvangcentrum.

In Limburg is geen centraal meldpunt voor zaken rondom vleermuizen. Als u een vleermuis heeft gevonden, kunt u contact opnemen met een lokale dierenambulance. Hoewel de meeste dierenambulances niet gespecialiseerd zijn in het verzorgen van vleermuizen, halen ze deze wel op en brengen deze naar een erkende opvang. Ook voor alle andere vragen wat betreft vleermuizen kunt u contact opnemen met of een opvangcentra of een deskundige in de buurt. Voor onze gemeente is dit Frans Verdonschot 06 52041191 of 077 3079579.