Stage Groen Traineeship: Organisatie- en community Builder

Aantal uur                         24 tot 36 per week    
Duur dienstverband       Minimaal 3 maanden
Locatie                               Amsterdam en Driebergen 
Startdatum                       Januari 2023

Wil jij meedraaien in het programmateam van het Groen Traineeship?
 

IVN Landelijk is op zoek naar een stagiair die met zijn/haar expertise het landelijk programmateam van het Groen Traineeship ondersteunt. Binnen deze stage werk je mee aan het opzetten en uitvoeren van het Groen Traineeship. Denk daarbij aan het meehelpen met de voorbereiding van de nieuwe fase van het project waarin we honderden nieuwe trainees willen werven, het organiseren van landelijke dagen voor trainees, het organiseren van trainingen voor projectleiders en mentoren, het ondersteunen van de communicatie, en het meedenken over de organisatorische vormgeving en invulling van het project. De werkzaamheden zijn dus erg afwisselend en uitdagend. Tijdens je stage werk je veel samen met andere jongeren en verschillende professionals. 
 

Jouw profiel

 • Je volgt een hbo/wo studie. We zien mogelijkheden voor allerlei studierichtingen;
 • Je bent creatief, sociaal, organisatorisch en communicatief vaardig;
 • Je bent leergierig, proactief, enthousiast en zelfstandig, maar ook een teamplayer;
 • Je wilt je graag inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland;
 • Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat andere jongeren het beste uit hun Groen Traineeship kunnen halen. 

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Werkervaring en een netwerk binnen verschillende grote groene organisaties in Nederland;  
 • Binnen deze stage is veel ruimte voor eigen interesses en leerdoelen. Je werkzaamheden zijn zowel op strategisch -als praktisch gebied 
 • Gratis toegang tot de Hortus Botanicus in Amsterdam. 
 • Verschillende inspirerende werkplekken.
 • Een stagevergoeding 
   

De organisatie(s)

Het Groen Traineeship is een samenwerking tussen 10 groene organisaties; IVN Natuureducatie, Natuurmonumenten, LandschappenNL, SoortenNL, Milieudefensie, VBNE, FAWAKA, NIVON, The Rock Group en GDO. Elk van deze organisaties spant zich in voor de natuur en milieu van Nederland, maar allemaal op hun eigen manier. Binnen het Groen Traineeship krijgen jongeren de ruimte om aan de slag te gaan met projecten binnen deze verschillende organisaties. Binnen de stage kom je in contact met professionals uit al deze organisaties.

Je standplaats is bij IVN Natuureducatie en 1 dag per week in Driebergen bij de VBNE.  Je kunt ook deels thuiswerken. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes om mensen en natuur dichter bij elkaar te brengen. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF of max 3 min.video o.v.v. ‘Stage Groen Traineeship’’ j.buis@ivn.nl en w.roetemeijer@vbne.nl . Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Wanne Roetemeijer, w.roetemeijer@vbne.nl, 06-51694035.  

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN  verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de stage gekregen en ga je aan de slag bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je stagedossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.