Meer kind en natuur

IVN werkt met veel partners samen aan projecten en programma’s. Dit zorgt ervoor dat er allemaal leuke materialen en lespakketten, maar bijvoorbeeld ook mogelijke excursies zijn waar je als school gebruik van kunt maken. Hieronder een greep uit het aanbod.

Buitenlesdag

Buitenles is gezond! Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan. De volgende buitenlesdag is op 4 april 2023. Doe jij ook mee?

Ga mee op bodemdierensafari!

Bodemdieren

Wil jij met de klas aan de slag met het bodemleven? Dat kan! Speciaal voor de onder-, midden-, én bovenbouw van het basisonderwijs is het w-onderwereld lespakket ontwikkeld om ook kinderen bewuster te maken van het bodemleven.

 

NL Zoemt

Nederland Zoemt is een project van IVN, LandschappenNL, Naturalis en Natuur & Milieu. Doel is het structureel vergroten van het voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. Je kunt ook met school in actie komen voor de wilde bij.

JLE

Jong Leren Eten (JLE) wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rond voeding, zodat zij leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Hiervoor is een breed aanbod voor voedseleducatie beschikbaar.