VO-leerlingen betrekken bij natuur en duurzaamheid

Wil jij je leerlingen betrekken bij maatschappelijke vraagstukken rond natuur en duurzaamheid? IVN Groningen kan je hierbij helpen. Met projecten over bijvoorbeeld voedsel, water of energie. Met veldwerk waarbij we de jongeren helemaal onderdompelen in de natuur. Of neem ze mee op een educatief en vooral heel leuk schoolreisje!

Neem voor meer informatie contact op met Monique Pas.

Jongeren adviseren

Via Jongeren Advies Bureaus werken leerlingen in het voortgezet onderwijs aan oplossingen voor vraagstukken van echte opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. Zo denken ze mee over hun eigen leefomgeving en over thema’s als biodiversiteit, voedseltransitie en water.

Veldwerk

Veldwerk is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen leren om zelf te kijken, ontdekken en onderzoeken. Ze maken kennis met natuur, milieu en landschap en trainen hun onderzoeksvaardigheden. Voor een aantal vakken in het VO is veldwerk een hele mooie manier om de vertaling te maken van de geleerde theorie naar de praktijk.

Natuurschool

Voor de klassen 1 t/m 3 bieden we een fantastische schoolreis bij de Natuurschool in Lauwersoog. Een actieve dag op en bij het wad; wadlopen, steigervissen, krabben vangen en naar Nationaal Park Lauwersmeer. Zeker ook een ‘social event’ waarbij leerlingen en docenten elkaar beter leren kennen. Een prima introductie van het nieuwe schooljaar!