IVN Groningen

IVN Groningen betrekt mensen bij natuur en landschap in de eigen omgeving. Van de eigen achtertuin en de groene buurt tot in de mooie Groningse natuur, zoals een nationaal park. IVN vrijwilligers en beroepskrachten werken samen om mensen de natuur te laten ervaren, zodat ze er weer van gaan houden.

Gratis moestuinmaterialen van IVN

Wat wij in Groningen doen voor:

Basisonderwijs

Basisonderwijs

Elk kind heeft het recht om met natuur in contact te komen. Dit maakt ze creatiever, gezonder en socialer....

Voortgezet onderwijs

In Groningen proberen we op verschillende manieren jongeren te betrekken bij thema’s die in de breedste zin te maken...

Buurtbewoners

Het is heerlijk om door het bos of over heide te dwalen, maar voor natuur hoef je niet per...

Kinderopvang

Natuurbeleving in de kinderopvang is onmisbaar voor een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen. IVN begeleidt, adviseert, coacht en...

Beleidsmakers

Klimaatverandering, de stikstofcrisis en achteruitgang van biodiversiteit; vraagstukken die ook in Groningen iedereen raken. IVN Groningen helpt provincie en...

Zorg

Groen is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Helaas is de afstand tussen...

Eropuit

Eropuit in de Groningse natuur? Wij laten je graag de mooiste plekjes zien! Ga zelf op pad met een IVN Trektocht of de app IVN Routes of wandel mee met een IVN Natuurgids.

Aan de slag

Kom in actie voor de natuur in Groningen! Zet je in bij een IVN-afdeling of ontdek hoe je bij jou in de buurt, op het schoolplein of in je tuin aan de slag kunt.

Leren over de natuur

Wil je meer weten over de natuur? Dan ben je bij ons op de juiste plek! Hier vind je volop informatie over de natuur en tips over wat je zelf kunt doen.

Activiteiten

Bekijk alle