IVN Jongeren Adviesbureau

Met het IVN Jongeren Adviesbureau denken jongeren mee met bedrijven en (overheids)organisaties over duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ze openen de ogen van besluitvormers en stimuleren hiermee vernieuwing in een organisatie. Door jongeren te betrekken bij beleid heeft het meer kans van slagen. Bovendien willen jongeren graag als gelijkwaardige partner meedenken over vraagstukken die hen aangaan. Een win-win situatie! Bekijk ons Groen Gelderland Magazine online of bekijk de video hieronder voor meer informatie. 

Accepteer cookies

IVN Gelderland zorgt ervoor dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs en het MBO kennismaken met een (lokaal) vraagstuk. Om te komen tot een advies, doen de jongeren onderzoek, gaan ze in dialoog met experts, dragen ze mogelijke oplossingen en ideeën aan en presenteren ze deze bevindingen aan de organisatie. Vervolgens gaat de organisatie met de adviezen van de jongeren aan de slag.

JABGelderse jongeren gaven onder andere advies aan de gemeenten Hattem en Heerde en aan het Ministerie van Economische Zaken. Lees hieronder meer over de adviezen die de jongeren hen gaven!

IVN Jongeren Adviesbureau Hattem/ Heerde

In het gebied Hattemerpoort wordt de komende jaren op verschillende plekken nieuwe natuur gerealiseerd. Via het IVN Jongeren Adviesbureau dachten leerlingen van College de Noordgouw in Heerde mee over nieuwe plannen voor een gebied gelegen tussen woonwijk de Kolke in het noorden van Wapenveld en de sportvelden. De honderd leerlingen onderzochten beleidsstukken, interviewden omwonenden over hun wensen en gingen in gesprek met deskundigen. De jongeren ontwikkelden allerlei innovatieve ideeën: van klimbossen en uitkijkposten tot informatieve routes en apps. Lees meer.

IVN Jongeren Adviesbureau Geldermalsen en Waterschap

Rivierenland

Tientallen scholieren van middelbare school Lek en Linge uit Geldermalsen gingen in 2016 met een opdracht vanuit de gemeente en het Waterschap Rivierenland aan de slag. De jongeren richtten het gebied rondom de rioolwaterzuiveringsinstallatie en de nieuwe woonwijk Lingedonk in, waarbij ze rekening hielden met natuur, landschap, recreatie en leefomgeving. De jongeren opperden onder andere om de functie en werking van de rioolwaterzuivering beter aan voorbijgangers uit te leggen door middel van informatiepanelen. Lees meer.

IVN Jongeren Adviesbureau Ministerie van Economische Zaken

‘Bedenk voor de Veluwe een unieke beleving, die de bezoekers een onvergetelijke dag bezorgt!’ Met deze opdracht gingen leerlingen van de Noordgouw uit Heerde aan de slag in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. De leerlingen ontwikkelden een aanbod voor avontuurlijke gasten in de vorm van mountainbike routes en overnachtingen in glazen koepels in de mooie, wilde en donkere natuur van de Veluwe. Lees meer.

IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe

Met het IVN Jongeren Adviesbureau worden de jonge bewoners van de Veluwe in de leeftijd van 12 tot 18 jaar betrokken bij de ambitie om van de Veluwe in 2025 de meeste gastvrije bestemming van Nederland te maken. Vanaf het schooljaar 2017-2018 gaan leerlingen van 10 Veluwse scholen aan de slag met de vraag: ‘Wat moet er worden gedaan om de Veluwe weer prominent op de kaart te zetten?’. Om te komen tot concrete oplossingen, doen de leerlingen onderzoek, gaan ze in dialoog met (lokale) experts, verkennen ze het gebied en presenteren ze hun oplossingen en ideeën tijdens het grote slotevenement.

Heb je als overheid, bedrijf of organisatie ook een probleem waarbij je de ideeën van jongeren kunt gebruiken? Bekijk de mogelijkheden voor een IVN Jongeren Adviesbureau en neem contact op met Bas van Lith van IVN Gelderland.