Over IVN Jongeren Adviesbureau

IVN Natuureducatie gelooft dat jongeren creatieve antwoorden hebben op maatschappelijke uitdagingen: een stem die gehoord moet worden! Het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt jongeren tussen de 12 en 25 jaar, vanuit hun opleiding, bij maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid. Dit zijn echte, actuele vragen van bedrijven of overheden. In de rol van adviseur praten jongeren mee over hun eigen leefomgeving. De frisse en onbevangen blik van jongeren kan bestaande denkpatronen binnen organisaties doorbreken en innovatie stimuleren.

Voor wie

Voor organisaties

Op zoek naar frisse en eigentijdse ideeën? Wil je nieuwe generaties mee laten denken over huidige en toekomstige vraagstukken? Schakel dan het IVN Jongeren Adviesbureau in! IVN helpt jou als bedrijf of (overheids)organisatie bij het vinden van antwoorden op actuele maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid.

Voor docenten VO

Het IVN Jongeren Adviesbureau geeft jongeren de kans om mee te mee denken en praten over de maatschappij, van nu en morgen. Over hun eigen toekomst. Het werken met een échte opdracht, van een échte opdrachtgever wekt veel enthousiasme en energie op, zowel bij leerlingen als bij docenten. Bovendien worden leerlingen uitgedaagd om 21ste -eeuwse vaardigheden verder te ontwikkelen, zoals: samenwerken, probleemoplossend vermogen, creativiteit, kritisch denken en professioneel communiceren.

Voor jongeren

Durf jij je stem te laten horen en vind je het leuk om mee te denken over de wereld van morgen? Dat kan via het IVN Jongeren Adviesbureau. Als adviseur werk je samen met je klasgenoten aan echte vraagstukken van organisaties op het gebied van natuur en duurzaamheid. Zo sta je zelf aan de basis van het Nederland van de toekomst. Jouw toekomst. Leerzaam maar vooral ook erg leuk.