Jongeren de natuur in

Nog nooit wilden zoveel jongeren de natuur in en hun steentje bijdragen voor een groene, duurzame toekomst. Bij JongIVN worden er vele activiteiten, vakanties en cursussen georganiseerd waarbij jij je actief kan inzetten voor de natuur. Ook helpen we organisaties bij het betrekken van jongere generaties.

Zelf aan de slag

Bij JongIVN kan jij je samen met andere jongeren inzetten voor een groene, duurzame toekomst. Bekijk hier ons aanbod!

Green educators

Word jij ook enthousiast van de natuur en wil jij kinderen les geven over de natuur? Zet je dan in als Green Educator in Gelderland!

jong jongeren verrekijker naturebits

Nature bits

Ga de natuur in en duik in een natuurthema! Werk aan nieuwe skills, je eigen ontwikkeling én leer hoe jíj impact kunt maken voor een groene toekomst.

Join us!

Ontdek wat jij kan door voor mens en natuur! Sluit je aan bij ons Gelders jongerennetwerk via de JongIVN Gelderland whatsappgroep. Hier blijf je op de hoogte van alle duurzame projecten, gezellige activiteiten en interessante nieuwtjes. Updates liever per mail? Schrijf je in voor de JongIVN update en ontvang vier keer per jaar de nieuwsbrief vol inspiratie en actie.

Jongeren betrekken bij jouw organisatie

Wil jij als organisatie jongere generaties betrekken, mee laten denken en doen? IVN Gelderland helpt jou als bedrijf of (overheids)organisatie hierbij.

Achterhoekse jongeren in actie voor biodiversiteit!

IVN jongeren adviesbureau

Het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt jongeren bij vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid. De eigentijdse denkrichtingen van jongeren doorbreken bestaande denkpatronen en stimuleert innovatie.

Doe jij deze zomer mee aan een Groen Traineeship in Gelderland?

Groen traineeship voor organisaties

Door een Groen traineeship aan te bieden geef je jongeren de kans om hun carrière groen te beginnen. De trainees kunnen bijdragen aan het organiseren van een evenement, het bedenken van een klimaatcursus, het planten van bomen, of het helpen van natuurvrijwilligers met social media.

Training: Natuuractiviteiten organiseren voor jongeren

Tips werken met jongeren

Er zijn een aantal voorwaarden die belangrijk zijn bij het werken met jongeren. In onderstaande hand-out delen we alvast tips over hoe je jongeren tussen de 18 t/m 30 jaar bij de natuur betrekt. 

Groen Gelderland jongeren magazine

Groen Gelderland - IVN Jongerenmagazine

Nooit eerder wilden zoveel jongeren hun steentje bijdragen aan een groene en duurzame toekomst. Door de jongerenprogramma’s van IVN Natuureducatie helpen we jongeren om in actie te komen. In dit magazine laten we je graag zien wat we de afgelopen jaren bereikt hebben.