Zorginstellingen

Groen is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Steeds meer onderzoeken onderstrepen deze positieve effecten van natuur op de gezondheid. Helaas is de afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest als nu. IVN wil deze afstand verkleinen door jong en oud vaker in contact te brengen met de natuur. In Gelderland doen we dat met het programma Grijs, Groen en Gelukkig, het stimuleren van groene en gezonde schoolpleinen en het ondersteunen van IVN biowalking voor mensen met een chronische ziekte of beperking.

Aanbod

Grijs, Groen en Gelukkig

Met Grijs, Groen & Gelukkig willen wij ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen in contact te brengen met de natuur. Door personeel en mantelzorgers te trainen in natuurbeleving, gaan ze vaker met de bewoners naar buiten. De bewoners ervaren daardoor de positieve effecten van de natuur; van frisse lucht tot meer beweging en ontspanning. Gelderse zorginstellingen die hun zorg willen vergroenen kunnen contact opnemen voor vrijblijvend advies, zowel over het optimaal inrichten en gebruiken van de buitenruimte als over het integreren van natuur in dagbestedingsactiviteiten.

Webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ 22 juni

Groene GGZ

Natuur is goed voor onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Met het initiatief ‘Groene GGZ’ bouwen we aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. De eerste locaties gaan zich de komende jaren (door)ontwikkelen tot voorloper in de Groene GGZ. In Gelderland zijn dat Urtica de Vijfsprong in Vorden en ProPersona in Arnhem.

IVN Biowalking

IVN Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met een chronische ziekte of beperking onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch professional. Wat Biowalking uniek maakt is de combinatie van natuurbeleving en patiëntenzorg. In Gelderland worden biowalks in Ede en het Bennekomse bos georganiseerd.