Slootjesdag: Watersafari langs de Aa

Ga mee op watersafari langs Rivier de Aa! Samen met de jeugdnatuurgidsen van natuurvereniging IVN Veghel ontdek je wat voor diertjes boven het water vliegen en welke een duikje nemen in het water.

Van 10.00 – 12.00 uur trekken kleine groepjes deelnemers in de Aa-Broeken langs diverse activiteiten- en informatieposten. Iedereen, jong en oud, doet actief mee met de gidsen langs de waterkant. Wist je dat libellen het leven onderwater beginnen en later pas leren vliegen? Salamanders en kikkers komen onderwater uit het ei waarna ze uiteindelijk op de oever kruipen. Bij de laatste post mag iedereen een keer scheppen – het is altijd een verrassing hoeveel verschillende dieren in het water leven!

Meld je aan bij jeugdnatuur@ivn-veghel.nl tot uiterlijk 8 juni, dan krijg je een starttijd en informatie over het verzamelpunt. Met kleine groepjes verstoren we zo min mogelijk het oever- en waterleven en alle deelnemers krijgen een kans om mee te doen. Zo is het voor mens en natuur fijn. Volwassenen met of zonder kinderbegeleiding zijn welkom! Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Meer informatie 06-16341882

11 juni 2023 - 10:00
Wanneer
zondag 11 juni 2023
10:00 tot 12:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina