Slootjesdag voor de jeugd

De IVN Slootjesdagen vinden dit jaar voor de 9ste keer plaats. Van 5 t/m 11 juni 2023 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant.

Met de Slootjesdagen wil het IVN kleine en grote kinderen en volwassenen stimuleren om zich te verwonderen over de beestjes en planten in de plaatselijke slootjes. Het water in onze omgeving is  belangrijk voor de waterstand en de diversiteit van planten en dieren in Nederland. Door zelf op zoek te gaan ontdekken kinderen en volwassenen van alles over het leven in de sloot.

Op zondag 11 juni kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant aan de Kappeweg in Wijhe. Kinderen, (groot)ouders en andere geïnteresseerden gaan gewapend met schepnet, waterbak op zoek naar leven  in de sloot. IVN gidsen helpen jullie bij deze ontdekkingstocht.

Wanneer: Zondag 11 juni van 10.30 uur tot 12.00 uur

Waar: Kappeweg 1a, Wijhe (tegenover Hoveniersbedrijf Groot Koerkamp)

Leeftijd: Vanaf 4 jaar

  • Graag een schepnetje mee nemen als je die hebt en een wit of doorschijnend bakje
  • Aan deze excursie kunnen maximaal 15 kinderen mee doen. Meld je daarom uiterlijk 10 juni aan bij Ans Rijpkema via activiteiten@ivn-olst-wijhe.nl of 06-45162099.

Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

 

Waterbeestjes op de Boerhaar
Waar
TEGENOVER Kappeweg 1A
Kappeweg 1a
8131PT wijhe
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina